Naujame vaidmenyje save atradęs alytiškis Darius Mileris: „Mūsų veiklos nebeturi sienų“

Darius Mileris (Nojus), iš Alytaus kilęs Lietuvos dainininkas, muzikantas, buvęs grupės „Airija“ narys. Asmeninio albumo nuotraukos.

Pasaulį apėmusi pandemija jau du dešimtmečius Airijoje gyvenančiam vienam žinomiausių alytiškių muzikantui Dariui Mileriui (Nojui) dovanojo naujų galimybių – jis ne tik išleido naują albumą, bet ir atrado save naujame tinklalaidžių kūrėjo ir vedėjo vaidmenyje. Dainininkas tik dar kartą įsitikino, kad veiklos neturi jokių sienų, o šiuolaikinės komunikacijos priemonės atveria galimybių gerų darbų nuveikti net kitame pasaulio krašte. Kaip tik tai kraštietis padarė, tapęs 50-uoju Alytuje planuojamo įkurti japoniško sodo steigėju.

Atrado save naujame amplua

Naujasis Nojaus albumas vadinasi „Yra laikas“. Dvi dainos ilgą laiką buvo vietinio Alytaus radijo topuose. Nors karantinas suspendavo gyvus koncertus, Dariaus tai nesustabdė. Jis rengė virtualius koncertus, organizavo savo naujojo albumo dainų pristatymus, net pradėjo kurti tinklalaides.

Namuose įrengtoje studijoje kartu su Airijos lietuvių atlikėjais alytiškis ir toliau kuria, įrašinėja naujas dainas.

„Airijos lietuvių kultūros terpė yra labai didelė ir gili. Yra gausus būrys Airijos lietuvių atlikėjų. Dar pernai gegužę suorganizavome virtualų „gyvą“ koncertą“, – pasakojo muzikantas.

Pasiteiravus, kaip Airijoje šiuo metu klostosi pandeminė situacija ir kaip tai paveikė jo paties planus, Darius patikino, kad pandemijos būta išties pakankamai gilios.

„Airiai yra labai atsargūs, buvo trys labai griežti karantinai, kai ribojo nuo namų nutolti leidžiamą spindulį. Tik dabar pradedame išlipti iš tos duobės. Jau atidaryti viešbučiai. Man sunku buvo tik dėl gyvų koncertų, kurių negalėjome rengti. Tada visą savo muzikinę, kūrybinę  veiklą perkėliau į virtualų pasaulį – organizavau virtualius koncertus, kas savaitę pristatinėjau po vieną dainą iš naujojo albumo. Atradau save naujame amplua – tinklalaidėse kalbinu Airijos lietuvių atlikėjus. Net susikūrė mūsų gerbėjų klubas ir žmonės laukia penktadieninių virtualių susitikimų. Dabar jau pradėjau planuoti ir „gyvus“ koncertus“, – pasakojo D. Mileris.

Pasak jo, klausytojai taip pat prisitaikė prie nuotolinių karantininių susitikimų, koncertų.

Alytiškis jau dabar kuria naujų dainų kitam savo albumui, kurio laukti, kaip tikisi, penkmečio neteks.

Muzikanto šaknis išduoda kalba

Nojus puoselėja planus, jeigu tik pandemija nesutrukdys, rudeniop sugrįžti atostogų į gimtąjį Alytų. Pasiteiravus, ar planuose nėra minčių grįžti ne tik atostogoms, bet ir gyventi, dainininkas patikino, kad ne. „Mūsų veikla neturi sienų, muzikuojame, veikiame po visą Europą, net Ameriką. Kiekvieną dieną bendrauju su savo artimais žmonėmis Alytuje, virtualiai dalyvauju visuomeniniame Dzūkijos sostinės gyvenime. Žvelgiant pro šitą prizmę, vieta, kur gyveni netenka prasmės. Per tiek metų mes jau įleidome šaknis Airijoje, o į Lietuvą grįžtame labai dažnai – net po keletą kartų per metus. Be to, mano alytietiškos šaknys taip pat niekur neišnyko. Visi man sako, kad net mano kalba išduoda, iš kur esu kilęs“, – kalbėjo Nojus.

D. Mileris savo šaknų nepamesti stengiasi ir aktyviai sekdamas visas Alytaus miesto naujienas ir politinį gyvenimą.

„Veiklus tas mūsų Alytus, ypač kultūrinėje srityje. Politine prasme, tai cirkų netrūksta ir man kartais išties skauda, būna gėda už Alytų“, – savo požiūriu dalijasi muzikantas.

Tapo vienu iš Japoniško sodo steigėjų

Iš tiesų, visuomeniniame Alytaus gyvenime dainininko pėdsakų nestinga. Visai neseniai jis tapo 50-uoju Alytuje planuojamo įkurti japoniško sodo steigėju.

„Naudojant šiuolaikines komunikacijos priemones, galima labai daug nuveikti net negyvenant Alytuje, o būnant jo ambasadoriumi kitoje šalyje. Japoniško sodo steigimo idėja yra puiki, pasaulietiška. Taip Alytus parodo, kad yra atviras pasaulietinei kultūrai. Japoniška kultūra yra labai graži, gili, teisinga, artima sielai“, – savo požiūriu dalijosi buvęs grupės „Airija“ narys.

Vienas komentaras apie “Naujame vaidmenyje save atradęs alytiškis Darius Mileris: „Mūsų veiklos nebeturi sienų“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *