Nustatyti žemės ir NT mokesčiai Alytaus rajone: didžiausi tarifai – apleisto turto savininkams

ARSA archyvo nuotr.

Alytaus rajono politikai patvirtino nekilnojamojo turto ir žemės mokesčio tarifus savivaldybės teritorijoje 2022-iesiems metams.

Nuo kitų metų už žemės ūkio paskirties žemę teks mokėti 1,6 proc., mėgėjų sodų paskirties žemę – 2 proc., vienbučių, dvibučių, daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių teritorijų žemę – 0,6 proc., pramonės ir sandėliavimo paskirties žemę – 1,5 proc., susisiekimo  ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijų, susisiekimo ir inžinerinių komunikacijų aptarnavimo objektų teritorijų žemę – 1,5 proc., komercinės paskirties žemę – 1 proc. (nuo žemės mokestinės vertės). Už apleistą, nenaudojamą žemę teks mokėti maksimalų mokesčio tarifą – 4 proc.

Planuojama, jog į Alytaus rajono savivaldybės biudžetą 2022 metais bus sumokėta apie 750 tūkst. žemės mokesčio.

2022-aisiais Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje galios 1 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės nekilnojamajam turtui bei 3 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės nenaudojamam, apleistam ar neprižiūrimam nekilnojamajam turtui bei visų įmonių nekilnojamajam turtui, kuris yra naudojamas ne pagal paskirtį.

Planuojama, kad į Alytaus rajono savivaldybės biudžetą 2022 metais bus sumokėta apie 220 tūkst. eurų nekilnojamojo turto mokesčio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *