Triukšmingi žaidimai Alytaus sporto aikštynuose – tik iki 22 valandos

Vis ilgėjant  šviesiajam paros metui, mieste esančiuose sporto aikštynuose bumpsi kamuoliai, klega jaunimas. Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas primena, kad nuo 22 valandos yra rimties metas ir sporto aikštynuose bei stadionuose iki to laiko turėtų baigtis visi didesnį ar mažesnį triukšmą keliantys žaidimai.

„Kiekvienais metais, prasidedant vasarai, gauname gyventojų nusiskundimų, kad vėlyvais vakarais sporto aikštynuose, stadionuose renkasi jaunimas, kuris kelia triukšmą ir po 22 valandos. Kviečiami policijos pareigūnai, aiškinamasi, ar iš tiesų triukšmaujama. Kad nekiltų tokių konfliktinių situacijų, vienas paprastas prašymas – gerbkime teisės aktus ir aplinkinius gyventojus, visi laikykimės nustatytos tvarkos“, – sakė skyriaus vedėjas.

R. Vitkausko teigimu, artimiausiu metu skyriaus darbuotojai atliks keletą reidų mieste, pažiūrės, kaip yra laikomasi Triukšmo valdymo įstatymo nuostatų. Jos, beje, numato ir atitinkamą metą, kuomet gali būti atliekami remonto darbai daugiabučiuose, kad jie netrikdytų kitų gyventojų rimties.

Pasak vedėjo, Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad viešosios rimties trikdymas užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *