Už šiukšlynus prie konteinerių gresia baudos ir gyventojams, ir bendrijoms

Žaliąsias atliekas galima mesti tik tam skirtose vietose, kur yra įrengti specialūs didmaišiai, arba vežti jas į rūšiavimo centrus

Kaip ir kasmet, tvarkant daugiabučių namų teritorijas ir kitas erdves, neišvengiamai susidaro žaliųjų atliekų: nušienautos žolės, nužydėjusių gėlių, lapų, medžių šakų ir kt. Šias atliekas griežtai draudžiama mesti į konteinerius, palikti prie konteinerių aikštelių ar kitose tam neskirtose vietose.

Žaliąsias atliekas būtina rinkti atskirai ir vežti jas į rūšiavimo centrus (atliekų surinkimo aikšteles) arba rinkti jas į specialius didmaišius. Stovai su tokiais didmaišiais įrengiami su Alytaus miesto ūkio skyriumi suderintose vietose. Jos turi būti ne arčiau kaip 5 metrai iki konteinerių aikštelės. Renkantis vietą didmaišiui svarbu įvertinti, kad prie jos galėtų privažiuoti atliekas surenkantis automobilis, o vienu didmaišiu galėtų naudotis kelių daugiabučių namų gyventojai.

Šiuo metu Alytaus mieste jau yra įrengti 54 stovai su didmaišiais žaliosioms atliekoms. Pagal sutartį su Alytaus miesto savivaldybės administracija, jos specialistų nurodytose vietose, stovus įrengė ir aptarnauja Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras.

Norintys, kad tokie stovai būtų įrengti prie jų bendrijoms priklausančių daugiabučių namų, bendrijų pirmininkai turi kreiptis į Alytaus miesto savivaldybę rašydami elektroniniu paštu zaliosiosatliekos@alytus.lt.

Aptikus ne tam skirtose vietose, prie konteinerių aikštelių paliktas žaliąsias ar didelių gabaritų atliekas, kurias kiekvienas atliekų turėtojas privalo nuvežti į rūšiavimo centrą, fiksuojamas Atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas ir bendrijai ar fiziniam asmeniui gresia bauda iki 600 eurų.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras išsiuntė laiškus visų Alytaus miesto gyvenamųjų bendrijų pirmininkams, ragindamas tinkamai tvarkyti atliekas, pasidalinti šia informacija su bendrijoms priklausančių daugiabučių namų gyventojais ir kviesdamas visus kartu pasirūpinti tvarka ir švara Alytaus mieste.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *