30-metį švenčiančio Alytaus „Girinuko“ vadovė: nesudėtinga plukdyti laivą, kurio įgula – tobula

Vienas jauniausių savo amžiumi, bet ne patirtimi ir išskirtinumu Alytaus mieste, lopšelis-darželis „Girinukas“ šiemet mini savo veiklos 30-metį. Kaip sako įstaigos direktorė Rasa Naujalienė, nors trys dešimtmečiai ikimokyklinio ugdymo įstaigai nėra labai daug, tačiau žiūrint į tai, kiek visko per juos sukurta, nueitas išties netrumpas kelias, galimybės atvertos net tarptautiniuose vandenyse, o kiek idėjų ir planų dar neįgyvendinta…

Įstaigos vadovė ypač džiaugiasi darnia „Girinuko“ bendruomene, kurios dėka ir ilgai brandinta svajonė lopšelyje-darželyje įsirengti druskų kambarį – jau beveik ranka pasiekiama. Tai bus puiki dovana visai bendruomenei minimo jubiliejaus proga. „Kapitonui nėra sudėtinga plukdyti laivą, kai jo įgula – tobula. Džiaugiuosi, jog prieš penkerius metus iš buvusios direktorės perėmiau „Girinuko“ laivą su puikiai sukomplektuota komanda“, – sako R. Naujalienė.

Nepaisant pasaulį sukausčiusios pandemijos ir griežto karantino Lietuvoje, „Girinuko“ bendruomenė rado sprendimų, kaip paminėti ir įprasminti veiklos 30-metį. Visą pusmetį, saugantis ir prisitaikant prie visų griežtų reikalavimų, įstaigos viduje vyko įvairūs renginiai, parodos, o juos vainikavo dviejų ugdytinių Mėtos ir Mato senelio dovana – pirmadienį lopšelio-darželio aplinką papuošė Utenos krašto skulptoriaus ir tautodailininko Valentino Šimonėlio akmeninė skulptūra „Girinukas“.

Net ir baigiamajame renginyje – skulptūros atidengime – dalyvavo tik Alytaus miesto savivaldybės vadovai bei patys artimiausi „draugai“: Londone veikiančio lietuviško darželio-mokyklos „Obelėlė“ įkūrėja ir vadovė Alvija Černiauskaitė, Šv. Kazimiero parapijos klebonas Rytis Baltrušaitis, Ulonų seniūnaitijos seniūnaitis Petras Sabaitis, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono orkestras.

R. Naujalienė džiaugiasi, kad nepaisant bėgančių metų, besikeičiančio pasaulio, požiūrio ir vertybių, lopšeliui-daželiui „Girinukas“ pavyko išsaugoti savo misiją, prasmę ir viziją. Per tris dešimtmečius tepasikeitė įstaigos pavadinimas (pradžioje jis vadinosi 25-uoju Alytaus miesto lopšeliu-darželiu), o paskutiniu metu buvo nuspręsta kiek pakeisti įstaigos himno žodžius, pritaikyti juos sumodernėjusiai šiandienai.

Ilgą laiką lopšelyje-darželyje „Girinukas“ veikė 10 grupių, tačiau poreikiui išaugus, 2017 metais pradėjo veikti 11-oji, o 2020-aisiais ir 12-oji grupė. Šiuo metu „Girinuke“ yra ugdomi 222 vaikai ir tai yra vienas skaitlingiausių lopšelių-darželių Alytaus mieste.

Nuotraukos ©PhotoMoments (Irma Jankauskienė)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *