Už Alovės seniūno „vairo“ stos komisariato viršininkas

Paskutiniąją pavasario dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Varėnos rajono policijos komisariate susirinkę svečiai ir kolegos sveikino ilgametį vidaus sistemos pareigūną Varėnos rajono policijos komisariato viršininką Joną Baliukonį priėmusį naują gyvenimo iššūkį.

Vidaus tarnybą pareigūnas pradėjo 1987 m. rugpjūčio 26 d., paskyrus Alytaus vidaus reikalų skyriaus Valstybinės autoinspekcijos Kelių patrulinės tarnybos inspektoriumi. Tarnybą pradėjęs nuo pirminės grandies pareigūno ėjo apskrities policijos viršininko pavaduotojo, Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas. Į Alytaus apskr. VPK Varėnos r. PK viršininko pareigas paskirtas 2014 m. kovo 1 d. Daugiau nei 30-ies metų patirtį turintis J. Baliukonis puikiai išmano policijos darbo „virtuvę“.

„Jonas Baliukonis yra profesionalus, pareigingas, disciplinuotas, kolegų ir socialinių partnerių gerbiamas pareigūnas, kuris atsakingai ir profesionaliai ilgus metus vykdo policijos misiją“,– sakė kartu ne vieną dešimtmetį dirbęs Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, gerus darbo rezultatus, ilgametę nepriekaištingą tarnybą, Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla vyresniajam komisarui įteikė vardinį ginklą.

Generalinis komisaras atsisveikindamas su ilgamečiu pareigūnu dėkojo už jo atsidavimą tarnybai ir valstybei, prisiminė kartu leistas darbo akimirkas ir džiaugėsi, kad jis toliau tęs darbinę veiklą, nors ir ne policijos srityje. Linkėjo nepamiršti šio prasmingo gyvenimo etapo ir žmonių, su kuriais dirbo. Generalinis komisaras taip pat pristatė laikiną Varėnos r. PK vadovą – Renatą Vitkauską, kuris prieš tai dirbo Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Veiklos analizės ir kontrolės valdybos Analizės skyriaus vyriausiuoju tyrėju.

Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius kolektyvo vardu dėkojo kolegai už kartu praleistus metus, už jo indėlį Lietuvos ir Dzūkijos krašto policijai. Linkėjo, kuo geresnės kloties naujame gyvenimo etape. Šmaikštaudamas draudė „pamesti“ išskirtinį humoro jausmą. O laikinai paskirtam vadovui – susiklausymo su kolektyvu, sklandaus iškeltų uždavinių įgyvendinimo.

„Poetas Justinas Marcinkevičius yra pasakęs „Visada žemėje per mažai gerų žodžių – meilės, tiesos ir dėkingumo žodžių. Mes dažnai taip ir išsiskiriame nepasakę jų vienas kitam, nusinešame užgniaužę juos savo širdyse“. Gerbiamas viršininke, per kartu praleistus metus, mumyse susikaupė daug gerų žodžių. Tad dėkojame Jums už begalinę kantrybę atliekant savo pareigas, šiltą bendravimą, palaikymą, padrąsinimą. Dėkojame už kartu praleistus metus, už tai, kad būdami komanda sudėtingose akimirkose galėjome pasikliauti vieni kitais. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad buvote mūsų vadovas“, – tokius žodžius tarnybą paliekančiam J. Baliukoniui skyrė Varėnos r. PK darbuotojų kolektyvas.

Susirinkę svečiai nestokojo gerų žodžių buvusiam pareigūnui ir džiaugėsi darniu ne vienerius metus trukusiu bendradarbiavimu.

Prisimindamas tarnybos metus, J. Baliukonis teigė, kad prabėgę metai nebuvo paprasti, netrūko iššūkių, tačiau nuolat supo kolektyvas, kuriuo galėjo kliautis. „Atsisveikinimas su tarnyba policijoje jaudinantis. Dėkoju likimui, kad dirbdamas sutikau daug gerų žmonių, kad mintyse liks tik geri prisiminimai. Savo kolektyvui linkiu pozityvumo, darnos, susiklausymo, sveikatos ir kantrybės. Nepamirškim, kad mūsų misija – Ginti. Saugoti. Padėti.“, – dėkojo Varėnos r. PK viršininkas Jonas Baliukonis.

Atsisveikinęs su policijos pareigūno profesija J. Baliukonis nesiilsės, nuo birželio 1-osios sės prie Alytaus rajono Alovės seniūnijos seniūno „vairo“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *