Talentingosios Amelijos svajonė po muzikinio projekto – savos kūrybos daina

Amelija Kumetytė su mama Kornelija. Dzukijosveidas.lt nuotrauka.

Kukli, tyli mergaitė, pati netikėjusi savo sėkme, tapo muzikinio projekto prizininke. Amelijos Kumetytės vardą jau žino daugybė alytiškių, stebėjusių televizijos projektą „Lietuvos balsas. Vaikai“, kuriame talentingajai balso turėtojai atiteko trečioji vieta. Amelija įsitikinusi, savo muzikinį kelią ji dar tik pradėjo, o svajonė įrašyti savo kūrybos dainą tikrai išsipildys.

Tokios sėkmės nesitikėjo

„Labai džiaugiuosi laimėjimu, bet dar labiau džiaugiuosi už Džiugą, laimėjusį projektą. Tikrai daug nueita. Nesitikėjau, kad iš viso pateksiu į „Lietuvos balsą. Vaikai.“ Tai jau buvo antras kartas, kai nusprendžiau išbandyti savo laimę jame. Pirmą kartą nepavyko patekti net į akląsias perklausas“, – pasakojo Amelija.

Ji jaučiasi dėkinga savo mokytojai iš Alytaus jaunimo centro Aldonai Ramanauskaitei už tai, kad išmokė dirbti ir savarankiškai.

Muzikinis kelias – nuo ketverių

Pasiteiravus, kaip Amelijos gyvenime atsirado muzika, jos mama Kornelija pasakojo, kad veikiausiai viskas persidavė nuo jos, mat su muzika ji būna visur ir visada – šoka, dainuoja virtuvėje, duše, net turėjo savo mėgstamiausią atlikėją Alicia Keys. Būtent ši dainininkė dabar yra Amelijos mėgstamiausia.

„Dar nuo mažų dienų pastebėjau Amelijos stiprų balsą, muzikinę klausą, tad nuvedžiau ją su vyresne sese pas mokytoją Aldoną Ramanauskaitę. Tada jai tebuvo ketveri, tačiau pirmuosius metus ji tik stebėjo savo sesę, o po to jau ir pati įsidrąsino ir pradėjo mokytis dainavimo“, – pasakojo Amelijos mama.

Mergaitės muzikiniai gebėjimai jau tada buvo neeiliniai, tad vis dalyvaudavo įvairiuose konkursuose.

„Dainuodama jaučiu malonumą, o jeigu dar patinka daina, tai visai įsijaučiu“, – sakė jaunoji talentė. Jai patinka klausyti lengvą roką, džiazą, o popsas nėra jos mėgstamas žanras.

Kuklioje mergaitėje – talentų lavina

Mergina tiki savo sėkme net ir pasibaigus projektui ir turi svajonę įrašyti savo kūrybos dainą. O šalia talento dainuoti joje glūdi ir kūrybinė dvasia – Amelija kuria eiles, domisi dainuojamąja poezija, groja ukulėle, pradėjo mokytis muzikuoti bosine gitara, anksčiau mokėsi groti ir pianinu, taip pat jai patinka piešti. Pastarasis pomėgis Amelijos šeimą nustebino, mat jai tikrai sekasi piešti.

„Nuo pat mažų dienų Amelija buvo labai lanksti, pas ją daug ekspresijos. Ji gali būti pačios blogiausios nuotaikos, tačiau scenoje to niekada neparodys. Savy turi daug talentų. Man kaip mamai labai norisi, kad visa tai neužsigožtų, nenusvirtų rankos. Dabar kartais net reikia ją pristabdyti. Tiesa, buvo periodas, kai ji pareiškė norą mesti dainavimą, tačiau įsikišau ir neleidau to padaryti. Panašiai nutiko ir su grojimo pianinu pamokomis, tačiau galiausiai pamačiau, kad pianino ji taip ir neprisijaukino. Visuomet stengiausi atsižvelgti į vaiko gebėjimus“, – pasakojo Kornelija.

Motyvaciją vystyti talentus Ameliją įkvepia ir pati gamta. „Labai mėgstu būti miške, kur nors prie vandens. Man labai pasisekė, nes gyvename prie pat Nemuno“, – atviravo Amelija.

Už namų sienų – tvirtas būdas

Pasiteiravus, ar Amelija labai skiriasi scenoje ir namuose, moteris patikino, kad ji tarsi du skirtingi žmonės. Pasak jos, ji turi savo tvirtą nuomonę, ją sunku perkalbėti, namuose yra drąsesnė ir tikrai ne tokia kukli kaip scenoje.

„Posakis „Dideli vaikai – didelis vargai“ man netinka, nes sunkiau su ja man buvo, kai ji buvo mažesnė. Amelija nuo vaikystės labai atkakli, užsispyrusi, turinti savo griežtą nuomonę, požiūrį, stilių, o dabar su ja man lengviau, paprasčiau“, – sakė Kornelija.

Antras šansas buvo lemtingas

Dalyvauti projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“ Amelija sugalvojo pati, tačiau tam prireikė ir mokytojos padrąsinimo bei pagalbos.

„Labai apsidžiaugiau, kai sužinojau, kad Amelija pateko į projektą. Liūdna buvo, kai jai nepavyko pirmą kartą. Man labai buvo svarbu, kad į ją atsisuktų bent vieno mokytojo kėdė, o toliau jau – bus kaip bus. Tikrai nesitikėjau tokios sėkmės“, – sakė mergaitės mama Kornelija.

Mama atvirauja, kad vienintelis dalykas, kuris išties vargino viso projekto metu, tai važinėjimas į Vilnių, ypač kai staiga reikėdavo mesti visus planus ir darbus į šalį.

Pačiai Amelijai, dalyvaujant konkurse, nerimą dažnai keldavo, kai nepavykdavo išdainuoti aukštesnių natų, tačiau jau kitą dieną viskas eidavosi lyg iš pypkės.

Dabar Amelijai gerbėjų netrūksta, ji nuolat gauna daugybę žinučių, kuriose – daug palaikymo, linkėjimų. Alytiškė, neslepia, kad dėmesys jai patinka, tačiau – ne per daug.

Alytiškiai dainuojančią Ameliją tikrai dar išvys, galbūt net – birželį vyksiančioje Alytaus miesto šventėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *