Mišri tarybos narių grupė susitiko su meru: aiškinosi požiūrį ir planus

Mišri tarybos narių grupė Alytaus miesto taryboje susitiko su Alytaus miesto meru Nerijumi Cesiuliu ir siekė išsiaiškinti, koks miesto mero požiūris ir planai dėl keleto svarbių miesto strateginių objektų ir kai kurių įsisenėjusių problemų. Po susitikimo mišri tarybos narių grupė išplatino pranešimą spaudai.

„Mišri tarybos narių grupė Alytaus miesto savivaldybės taryboje, siekdama sklandesnio darbo, kviečia politikus diskutuoti miestui aktualiais klausimais nuolat, o ne tik posėdžių metu.  Po ilgos pertraukos merui Nerijui Cesiuliui pagaliau pavyko atrasti laiko susitikti su Alytaus miesto savivaldybės taryboje veikiančia mišria tarybos narių grupe, kurią sudaro tarybos nariai Gintautas Andriuškevičius, Česlovas Daugėla, Laura Radzevičiūtė ir Valerijus Vencius.

Susitikimo iniciatoriai tarybos nariai reaguodami į alytiškių keliamas problemas nusprendė išsiaiškinti, koks miesto mero požiūris ir planai dėl keleto svarbių miesto strateginių objektų ir kai kurių įsisenėjusių problemų.

„Ir mes, ir alytiškiai, norime aiškiai žinoti miesto vadovo poziciją, kur link vystysis miestas. Todėl mes parengėme po keletą aktualiausių alytiškiams klausimų siekdami gauti atsakymus tiesiai iš mero lūpų“- pažymėjo mišrios grupės seniūnas Gintautas Andriuškevičius.

Tarybos narys Valerijus Vencius domėjosi Jaunimo parko vizija, kuri alytiškiams kelia daug abejonių dėl konkrečių mero paviešintų idėjų: sumažinti erdvę vaikams, įrengti krepšinio aikštelę. Buvo domėtasi, kas yra naujosios Jaunimo parko vizijos rengėjas, kodėl ji slepiama ir nepristatoma alytiškiams visa apimtimi, kokia tolimesnė buvusių atrakcionų ateitis. Atkreiptas dėmesys į parke esančio taip vadinamo bokšto keliamą grėsmę vaikų besilankančių Jaunimo parke saugumui. Meras Nerijus Cesiulis pažadėjo artimiausiu metu Jaunimo parko viziją atsiųsti tarybos nariams susipažinti. Mes manome, kad ir visi alytiškiai turi teisę žinoti parko ateities viziją ir nuspręsti, ar tokie pokyčiai priimtini.

Taip pat Valerijus Vencius kėlė klausimą ir dėl nuolatinių atliekų išvežimo problemų mieste. Meras  tarybos narius informavo, kad Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) pasirašė naują sutartį su įmone, atsakinga už atliekų išvežimą Alytaus mieste, kurioje yra numatyta didesnė atsakomybė bei didesnės baudos už laiku neištuštintus konteinerius. Taip tikimasi Alytuje suvaldyti šią problemą, o mums bei alytiškiams belieka tik stebėti, ar situacija pagerės.

Česlovas Daugėla kėlė klausimus dėl Alytaus aerodromo, kviesdamas merą konkrečiai atsakyti kokia jo kaip mero vizija dėl aerodromo ateities ir kokie galėtų būti savivaldybės veiksmai įvertinus aplinkybę, kad ginčas teismuose dėl žemės sklypo priklausomybės gali tęstis iki dviejų metų. Deja, bet konkretaus Nerijaus Cesiulio atsakymo tarybos nariai neišgirdo. Meras atkreipė dėmesį tik į tai, kad dabartinė situacija jo netenkina ir artimiausiu metu nemato galimybės kaip savivaldybė galėtų padėti aerodromo vystymui.

Taip pat Česlovas Daugėla teiravosi dėl LEZ-o Alytuje steigimo. Meras Nerijus Cesiulis atsakė, jog teismuose įstrigus klausimui dėl žemės sklypo, nėra jokių galimybių toliau svarstyti jo atsiradimo idėją aerodromo teritorijoje.

Gintautas Andriuškevičius kėlė klausimus dėl Sporto mokyklos, esančios miesto centre galimo likimo ir Miesto sodo vizijos. Meras Nerijus Cesiulis užtikrino, kad Sporto mokyklos pastato parduoti tikrai neketinama, tačiau kol kas nėra ir konkrečios vizijos dėl šio pastato įveiklinimo pažymėdamas, kad pastatą reikalinga iš esmės renovuoti, sutvarkyti jo vidų bei rasti tikslinių lėšų. Susitikimo metu diskutuojant apie Miesto sodą meras Nerijus Cesiulis pradžiugino, garantuodamas, kad dar šią vasarą vėl turėtų vykti naktišokiai senjorams, galbūt atsiras vieta prekybai maistu, bus atnaujintas fontanas bei įrengtas jo apšvietimas. Taip pat atkreipė dėmesį, kad jau pradėta tvarkyti ir teritorija prie kavinukės „Rixa“ įsikūrusios Šaulių namuose.

Tarybos narė Laura Radzevičiūtė kėlė centrinio pašto išlikimo klausimą teiraudamasi, ar yra konkretūs raštiški atsakymai, susitarimai tarp Lietuvos pašto bei savivaldybės dėl kelis metus tebesitęsiančios nuolatinių eilių problemos. Meras informavo apie Lietuvos pašto ketinimą įkurti naujas erdvesnes patalpas viename iš prekybos centrų, plėsti paštomatų tinklą bei paslaugų sąrašą RIMI prekybos centre esančiame pašto skyriuje.

Laura Radzevičiūtė kėlė klausimą ir dėl miesto bendrojo plano, kurį prieš metus priimant taryboje buvo nuspręsta „įdėti saugiklius“ bei įpareigojimą administracijai jį koreguoti atsižvelgiant į tarybos narių pastabas. Taip pat priminta apie privataus verslo patiriamus trukdžius formuojant sklypus adresu Pramonės 1A.

Susitikimo pabaigoje pasiteiravome dėl mišrios tarybos narių grupės dar praėjusią savaitę pateikto rašto dėl 47-ojo tarptautinio sportinio ėjimo festivalio „Alytus 2021“ finansavimo. Meras patikino, kad į mūsų iškeltą klausimą dėmesys atkreiptas ir tikisi, jog specialiai sudarytos komisijos sprendimu dar šią savaitę bus skirta vienokia ar kitokia suma festivaliui organizuoti bei iš esmės mišrios tarybos narių grupės siūlymas bus patenkintas.

Labai tikimės, kad tokio formato susitikimai su mišria tarybos narių grupe vyks ir ateityje. Kuomet betarpiškai ir savalaikiai galima aptarti iškilusius klausimus bei problemas, rasti geriausius jų sprendimus“.

6 komentarai apie “Mišri tarybos narių grupė susitiko su meru: aiškinosi požiūrį ir planus

  1. Ex miesto keturi komunarai, ex… pateikite ataskaitas ką konkrečiai nenuveikėte miesto žmonių labui, be pjaro . Mue jūsų darbas žmonėms? Paanalizuoti jūsų finansines ataskaitas, tai vien dirbote tik neaišku kur? Padėti gerai miesto biudžeto tarybos nario atlygiui gauti.

  2. Taip, o ką patys kaip tarybos nariai siūlė rimčiau nėra. Atkreiptinas dėmesys, kad dėl aerodromo ar..- vis per teismus įklampinta. Vaizdas, Alytuj atskiri siauri interesai teismu kaip įrankiu manipuliuoja situacijose, kur galimai kertasi su viešu interesu. Dėl aerodromo, ar teisingai teismai priima sprendimus tokiais atvejais, galėtų pagal kompetenciją pertirt LR Gen. prokuroras. Kurio kompetencija vertint teisėjų veiksmus. Bei pertikrint perimamo aerodromo turto, kaip lėktuvėlių, inventorizaciją. Ar atitinka realybę. Ir dėl pačio aerodromo teritorijos savivaldybė gali ar parduot 100 ha, ar vystyt. Nors su vystymu jei neišvystė, tai ir nepanašu, kad geriau gausis.

  3. Kodėl savivaldybė laiko nepanaudotą aerodromo 100 ha? Išimt plotą, kur per teismus ir likusį parduot. Ir nereikės savivaldybei iš paskolų irtis ir turės lėšų miesto gerinimui. O aerodromo parduotą pagal paskirtį tegu vysto, kas nusipirks. Pav. kažkur prie Molėtų ir aerodromą apie 30 ha pardavė privačiam. Ir anas vykdo aerodromo veiklą.

  4. Tinka susipažint kaip atvykusiems svečiams į Alytaus miestą. Kaip tarybos nariams klausimas ką iš vis taryboj veikia? Kuo užsiiminėja, kad nežono. Dar keisčiau prašymas merui, kad administracija reaguotų į tarybos narių pasiūlymus dėl bendrojo plano. Čia iš vis rodo nesuvokųmą. Nes tarybos veiklos Reglamente aiškiai išdėstyta tvarka. Kad bendrasis planas ir jo pakeitimai įvirtinami taryboje. Tad tarybos nariai patys turi teikt raštu su parašais dėl kūnkrečių pakeitimų bendrajam plane siūlymų, ir juos tvietont taryboje. O ne žodžiais įpareigot administraciją kas yra mobingas. O rimčiau kaip poveikio darymas kitų rankom ir atsakomybėm pasiekt kažkokius sprendimus. Jaučias, kad nepilnai suvokia tarybos nario kompetenciją ir atsakomybę. Nors per tiek daug laiko privalu sugebėt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *