Džiugios nuotaikos Alytaus Vidzgirio progimnazijoje: duris atvėrė suremontuota sporto salė

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės merui Nerijui Cesiuliui, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Vytuoliui Valūnui ir Vidzgirio progimnazijos direktoriui Artūrui Čiurlioniui perkirpus simbolinę juostelę atidaryta Alytaus Vidzgirio progimnazijos sporto salė.

„Esame mokykloje, kuria galime didžiuotis. Norisi šioje salėje matyti kuo daugiau jaunų žmonių – ne tik mokinius, bet ir neabejingą sportui vietos bendruomenę. Aš nežinau, ar kas nors pamatuos investicijas į sportą ir pasakys, kaip jos atsiperka, tačiau ant šios sporto salės sienų matome visiems mums puikiai pažįstamus veidus. Linkiu mokyklai užauginti dar ne vieną olimpietį. Sėkmingai naudokitės šia sale, o mes visuomet būsime šalia ir padėsime,“ – sveikindamas progimnazijos bendruomenę sporto salės atidarymo proga sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis. Jis kartu su mero pavaduotoja Jurgita Šukevičiene progimnazijos direktoriui A. Čiurlioniui įteikė simbolinį 300 Еur čekį.

Į Sporto salės atidarymą atvyko  ir susirinkusius pasveikino Seimo pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas, jis linkėjo, kad atnaujintoje salėje niekuomet netiltų vaikų klegesys ir varžybų gausmas.

Renginio dalyvius sveikino Seimo narys Vytautas Bakas, buvęs Vidzgirio progimnazijos direktorius, savivaldybės tarybos narys Valdas Račkauskas, olimpietė, lengvaatletė Vaida Žūsinaitė-Nekrošienė, kiti garbūs svečiai. Vidzgirio progimnazijos salę pašventino Alytaus šv. Kazimiero parapijos klebonas, kunigas Rytis Baltrušaitis.

Renginio metu susirinkusiems koncertavo Vidzgirio progimnazijos mokiniai, o jam pasibaigus į atnaujintoje sporto salėje įrengtus futbolo vartus pirmąjį įvartį įmušė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, diskogolfą išbandė olimpietė, lengvaatletė Vaida Žūsinaitė-Nekrošienė.

Alytaus Vidzgirio progimnazijos salės remonto metu pakeistos grindys, atnaujintos salės sienos – ant jų nupiešti olimpietės, lengvaatletės Vaidos Žūsinaitės-Nekrošienės, garsaus ir žinomo Lietuvos futbolo vartininko bei trenerio Gintaro Staučės ir vienos iš geriausių Lietuvos krepšininkių Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės atvaizdai. Atnaujintos krepšinio lentos, įrengtas naujas apšvietimas. Be sporto salės progimnazijoje taip pat suremontuota valgykla, penkios klasės, įrengtas negaliesiems skirtas tualetas, liftas, šeši keltuvai bei dar keturios neįgaliesiems skirtos klasės. Iš viso Vidzgirio progimnazijos patalpų remontui  skirta daugiau kaip 250 tūkst. Eur.

Alytaus miesto savivaldybės mero teigimu, Vidzgirio progimnazija nebus vienintelė švietimo įstaiga, kurioje atnaujinta sporto salė. Planuojama remontuoti ir kitų Alytaus miesto mokyklų sporto sales. Be to, pasak mero, šiais metais trijuose miesto mikrorajonuose planuojama įrengti  tris sporto aikštynus. „Norisi, kad Alytus būtų ne tik žalias, bet ir sportiškas miestas“, – teigia miesto vadovas.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *