Į Alytų žengė langų ir modulinių namų gamintojai: parašai – jau investicijų sutartyje

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis su UAB „Dvaro valda“ pasirašė investicijų sutartį, pagal kurią Pramonės rajone įsikurs langų ir aliuminių fasadų, modernių modulinių namų gamintojai. Dzukijosveidas.lt nuotr.

Antradienį į Alytaus miestą oficialiai žengė dar vienas investuotojas. Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis su UAB „Dvaro valda“ pasirašė investicijų sutartį, pagal kurią Pramonės rajone įsikurs langų ir aliuminių fasadų, modernių modulinių namų gamintojai. Žadama padaryti investicijų už maždaug 8-10 milijonų eurų, taip pat investuotojai pakvies dirbti nuo šimto darbuotojų, o pirmuosius veiklos žingsnius planuoja pradėti nuo kitų metų rudens.

Bendrovių grupei UAB „LINI grupė“ priklausanti „Dvaro valda“ planuoja įsikurti Fortų g. 18 esančiame žemės sklype. Dar šių metų kovo mėnesį Alytaus miesto taryba pritarė investicinės sutarties pasirašymui. Bendrovei „Dvaro valda“ išnuomotas beveik 4 ha žemės sklypas.

Įmonės planuose – aukštų technologijų gaminiai, kurių gamybai reikalinga automatizacija, operacijų valdymas ir labai tiksli logistika.

„Ateityje planuojame išplėsti savo veiklą ne tik langų ir modulinių namų statyboje, bet galbūt prisitraukti ir kitų gamintojų, kurie padėtų kurti vertę – metalo, nekilnojamojo turto įmonės“, – pasakojo būsimas kuriamos įmonės vadovas Andrius Urbonas.

Taip pat išnuomotame sklype investuotojai planuoja statyti centrą pavadinimu „Avilys“. Jame planuojama įkurdinti sandėliavimo, gamybos, administracines patalpas bei konferencijų centrą.

„Norime, kad šiame sklype išties kažkas vyktų, kurtųsi darbo vietos. Žinoma, laukia iššūkių, pavyzdžiui, dėl darbuotojų paieškos, jų paruošimo“, – prieš sutarties pasirašymą kalbėjo meras, domėjęsis konkrečiais investuotojų planais ir terminais.

„Jau dviejų trijų savaičių laikotarpiu pradėsime statybų planavimo, projektavimo darbus, o jau kitąmet tikimės pajudėti ir su pačiomis statybomis“, – pasakojo A. Urbonas.

Kalbėdami apie laukiančius darbus, investuotojai užtikrino, kad finansavimo ieškos tiek struktūriniuose fonduose, tiek pasitelks bankų pagalbą.

„Taip esame nedideli, tačiau investuojame pakankamai daug, o dėl finansinių galimybių esame užtikrinti. Alytiškiai gali būti ramūs, nes dėti parašą ant sutarties yra didelė atsakomybė. Nenorime daryti tai tik formaliai, turime rimtų ketinimų, augimo galimybių, planuojame eiti ir į eksporto rinkas“, – kalbėjo investuotojas.

Beje, Alytuje jau veikia viena bendrovių grupei UAB „LINI grupė“ priklausanti įmonė. Langus gaminanti UAB „Glass bee“ Dzūkijos sostinėje veikia jau daugiau kaip metus ir, kaip tikina A. Urbonas, pakankamai sėkmingai.

Investuotojai planuoja įkurti ne mažiau kaip 100 darbo vietų ir žada, kad jos bus – kvalifikuotiems darbuotojams. Esą pritrūkus darbuotojų Alytuje, specialistų bus kviečiama ir iš kitų miestų.

Verslininkas A. Urbonas Alytuje mato didelį verslo potencialą, be to, žada būti patraukliu ir net socialiai atsakingu darbdaviu, remiant Alytuje gimstančias sportines iniciatyvas.

„Alytus tikrai yra gražus, žalias miestas. Žalioji energetika yra labai svarbus aspektas verslui. Kaip ir kiekvienas verslininkas, tai ir aš rinkausi kurti verslą ten, kur gera verslo aplinka. Alytus pasižymi gera lokacija, turi gerą infrastruktūrą. Taip pat yra darbo jėgos pasiūla, mat čia veikia ir vienas geriausių Lietuvoje profesinio rengimo centrų. Ne mažiau svarbus ir geras santykis su Alytaus miesto valdžia ir bendruomene. Be to, verslui gerai kurtis ten, kur yra arti žaliava. Mūsų gaminamiems langams labai svarbūs stiklas, jo pakeltai, furnitūra. Turime tokius verslo partnerius kaip „GLASS LT“, „Stronglasas“. Visi šie dalykai lėmė, kad pasirinkome Alytų“, – naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ yra sakęs verslininkas A. Urbonas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *