Menininkės Agnės idėjų erdvė Matuizose: laisvės ir meilės pojūtis – visiems

„Nupasakoti, kas čia vyksta – sunku. Reikia atvykti ir tą pajusti“, – sako visai nesenai Matuizose, Varėnos rajone, įsikūrusi alytiškė Agnė, netrukus duris visuomenei čia atversiančios „Meno bazės“ iniciatorė bei vadovė. Anot jos,  išskirtinės meno erdvės laukia išties išskirtinis atidarymas, truksiantis visą parą – prasidės gegužės 29-osios rytą ir baigsis 30 dienos ryte.

Daugiau kaip 600 kvadratinių metrų patalpose veiksianti „Meno bazė“, pasak pašnekovės, kol kas didžiausia iniciatyva, apjungsianti pačius įvairiausius jos įgūdžius, gyvenimišką patirtį ir ilgai brandintas menines idėjas. Tai bus renginių vieta, kurioje žmonės turės galimybę tyrinėti meną.

„Vos pamačiusi skelbimą apie parduodamas patalpas, supratau – tai vieta, kurios man reikia savo idėjoms įgyvendinti, juolab, kad į ją iš Vilniaus galima atvykti traukiniu. Dar nebuvau apžiūrėjusi patalpų, o jau žinojau, kad jas pirksiu“, – šypsosi Agnė.

Trečiąjį „Meno bazės“ aukštą – poilsio zoną – puoš gausus gėlynas, čia veiks skaitykla, fotografijos studija, bus įrengti kambariai poilsiui ir miegui. Antrasis pastato aukštas jau virsta kūrybinių dirbtuvių erdve, o pirmasis apjungs socialinius dalykus, čia veiks ir profesionali virtuvė. Įveiklintas bus ir rūsys, kuris taps atsipalaidavimo zona – jame veiks baseinas, pirtis, masažo kabinetas, aromaterapijos zona.

„Labai noriu ir sieksiu to, jog į mano kuriamą erdvę atvyksiantis žmogus gautų visapusišką dėmesį, rūpestį ir globą“, – pažymi Agnė ir priduria, jog nors „Meno bazė“ bus draugiška daugybei įvairių meno formų, tačiau visas jas apjungs bendras dalykas – laisvės pojūtis, kuris jai asmeniškai yra labai svarbus, mat kūryba be laisvės negali egzistuoti.

„Man labai svarbu, kad „Meno bazėje“ visi jaustųsi maksimaliai laisvi, atvažiuotų įgyvendinti savo idėjų arba padėtų jas įgyvendinti kažkam kitam, negalvotų apie rezultatą, o laisvai mėgautųsi procesu. Vienintelis ribojimas, kuris egzistuoja „Meno bazėje“ – teritorijoje negalima vartoti alkoholio ir kitų svaiginamųjų medžiagų.

Ne mažiau svarbu, kad mano kuriamoje erdvėje visi, nepaisant amžiaus, jaustųsi mylimi. Žmonės turės galimybę meno ir žmogiškojo ryšio pagalba pasijusti mylimi. Pirmiausia, kad jie pajustų, jog kiti juos myli, o vėliau galbūt ir patys save įsimylės. Man norisi, kad šioje erdvėje žmonės nebijotų būti netobulais ir jų galvose nebeliktų mitų „aš nemoku piešti ar šokti, aš nesugebu kurti, aš esu negražus“, – sako pašnekovė.

Ji džiaugiasi, jog „Meno bazės“ idėją realizuoti gali pasitelkusi tik asmeninę ir rėmėjų pagalbą, nereikia ieškoti europinės finansinės paramos, nuomotis patalpų. Vieni rėmėjai prisideda skirdami lėšų, kiti – dovanodami baldų, treti – padėdami kasdieniuose darbuose. „Kai turi idėją, kuria tiki visa širdimi, tai neretai jos įgyvendinimui net nereikia didelių pinigų. Kartais pakanka tik didelio darbo, o aplinkybės ima ir pačios palankiai susiklosto, dar savo kelyje sutinki tinkamus žmones“, – sako Agnė.

Norite prisidėti prie „Meno bazės“ įsikūrimo savanoriaudami, o galbūt padovanoti nereikalingų baldų, daiktų, statybinių medžiagų šiai išskirtinei erdvei? Susisiekite su Agne telefonu +370 610 44642.

Asmeninio archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *