Kitą savaitę skiepai – ir alytiškiams nuo 45 metų

Gegužės 10 d. Lietuvoje prasidėjo visuomenės etapinė vakcinacija. Kiekvieną savaitę kaip visoje šalyje, taip ir Alytaus mieste skiepijama vis nauja amžiaus grupė. Alytaus sporto ir rekreacijos centre įsikūrusiame Skiepijimo centre nuo gegužės 17 d. bus skiepijami 45 metų amžiaus ir vyresni alytiškiai. Registruotis skiepui galima internetu  vakcina.myhybridlab.com.

„Skiepai – vienintelė išeitis, norint sugrįžti į mums įprastą gyvenimo ritmą, tad noriu paraginti alytiškius registruotis vakcinai nuo COVID-19, juolab, kad  užsiregistravus  internetu laukti skiepo ilgai neteks. Stengiamės, kad visi skiepui užsiregistravę asmenys būtų paskiepyti dar tą pačią savaitę”, – registruotis vakcinai nuo COVID-19alytiškius kviečia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (savivaldybės gydytojo), Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovo Povilo Jagelavičiaus teigimu, užsiregistruoti  skiepui internetu nėra sudėtinga, be to alytiškiai gali nesibaiminti, kad jiems bus suleista ne ta vakcina, kuria jie nori būti paskiepyti. Kiekvienas asmuo registruodamasis per vakcina.myhybridlab.com gali pats pasirinkti pageidaujamą vakciną.

Primename, kad po savaitės (nuo gegužės 24 d). Skiepijimo centre bus skiepijami 35metųir vyresni gyventojai, o nuo gegužės 31 d. – 16 metų amžiaus ir vyresni alytiškiai.

Informaciją, kaip užsiregistruoti skiepui vakcina.myhybridlab.com rasite https://www.youtube.com/watch?v=TSNkUL0Mzuk, o kaip užregistruoti kitą asmenį

https://www.youtube.com/watch?v=KMzm-M6ToME

Kilus klausimams, galite kreiptis į Skiepijimo centrą telefonu + 370 609 93 694.

Pagal senjorų skiepijimo efektyvumą šalyje Alytaus miestas yra 9 vietoje. Iš 11 164 Dzūkijos sostinėje  gyvenančių senjorų  paskiepyti 7 334 žmonės arba 65,69 proc. Dvi vakcinų dozes jau gavę 7 053 (14,3 proc.) alytiškiai, vieną – 9 894 (20,1 proc.)

Iš viso Alytuje jau paskiepyti 16 947 (34,5 proc.) gyventojai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *