Atgal į kino teatrą: „Dainavoje“ – keturi nauji filmai

Kino teatras „Dainava“ pagaliau vėl laukia žiūrovų! Bilietus galima įsigyti www.kinasdainava.lt

Gegužės 7 – 13 dienomis rodome:

  • TOMAS IR DŽERIS (V) 13:00 – lietuviškai dubliuotas animacinis filmas visai šeimai
  • GODZILA PRIEŠ KONGĄ (N-13) 15:30 – veiksmo
  • KLAJOKLIŲ ŽEMĖ (N-13) 18:00 – drama
  • PERSPEKTYVI MERGINA (N-16) 20:30 – drama, trileris

Saugokime vieni kitus ir atsakingai laikykimės visų saugos reikalavimų – privaloma dėvėti medicinines veido kaukes ar respiratorius bei laikytis saugaus atstumo, kino teatre vykdoma žiūrovų registracija ir kol kas neprekiaujama maisto produktais.

TOMAS IR DŽERIS

Ko gero, mylimiausi istorijoje katinas ir peliukas – Tomas ir Džeris – keliasi į didžiuosius ekranus. Stulbinančių vaizdo efektų pagalba nauji animacinių herojų nuotykiai vyksta realioje aplinkoje. Konkrečiai – Niujorke, į kurį atkeliauja Džeris, o jam iš paskos, žinoma, ir Tomas.

Ieškodamas gyvenamosios vietos, Džeris nusprendžia, kad idealiausiai jam tiks geriausias miesto viešbutis. Ten jis ir įsikuria – tyliai, kukliai ir niekam netrukdydamas. Bėda tik, kad būtent šiame viešbutyje netrukus vyks „šimtmečio vestuvės“, o tokio įvykio proga viskas turi būti tobula. Kitaip sakant – jokių graužikų! Norėdama sugauti Džerį, apsukri nauja viešbučio darbuotoja Keila pagalbon pasitelkia Tomą – nes juk visiems žinoma, kad geriausiai su pelėmis tvarkosi katinai. O tada prasideda tikra beprotybė, grasinanti sugriauti Keilos karjerą, šimtmečio vestuves ir, gali būti, kad ir patį viešbutį.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=bwi5raVLMzs&t=2s

GODZILA PRIEŠ KONGĄ

Nugalėjęs Gidorą ir tapęs „alfa monstru“, Godzila pasitraukė į vandenynų gelmes. Tačiau dėl neaiškių priežasčių jis ima vis dažniau atakuoti pakrantėse įsikūrusius miestus. Neturėdami kitos išeities, žmonės nusprendžia į pagalbą pasitelkti Kongą. Jį dar gabenant iš gimtosios Kaukolių salos, Godzila pajunta kito titano buvimą ir puola į kovą. Kilus žūtbūtinei monstrų dvikovai, pamažu ima aiškėti, kodėl Godzila staiga tapo priešiškas žmonijai. Paslaptinga kompanija, besirengianti užkariauti pasaulį, naudoja nelegaliai gautą titanų galios šaltinį, į kurį ir reaguoja Godzila. Keletas žmonių, pasiryžusių demaskuoti paslaptingas jėgas, už virvučių tampančias galingiausius pasaulio padarus, kartu su Kongu leidžiasi kelionėn į Žemės gelmes, kuriose kažkada gyveno gigantiškosios gorilos protėviai ir kur slypi didžioji šių dviejų išlikusių titanų paslaptis.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=P3QdiTjoZTo

KLAJOKLIŲ ŽEMĖ 

Po ekonominio mažo Nevados miestelio žlugimo, Fern (akt. Frances McDormand) susipakuoja savo mantą į furgoną ir leidžiasi į kelią, tyrinėdama gyvenimą už įprastos visuomenės ribų, kaip šiuolaikinis klajoklis. Trečiajame režisierės Chloé Zhao vaidybiniame filme vaidina tikri klajokliai – Linda, Svankė, Bobas – kaip Fern mentoriai ir bendražygiai, nukeliantys ten, kur niekada nebuvote, supažindina su nuostabiais žmonėmis, apie kuriuos mažai ar nieko nežinojote, ir palieka jus kupinus jausmų, kurių galbūt nejutote, bet džiaugiatės šia kelione ir joje pasikeitėte. Vienas iš dalykų, kuriuos šiame gyvenime labiausiai mėgsta klajokliai, yra tai, kad nėra galutinio atsisveikinimo. Sutinki šimtus žmonių ir niekada neatsisveikini. Klajokliai tiesiog sako „pamatysiu tave kelyje“. Ir jie… kelionėje vis tiek kur nors susitinka. Net ir po mirties. Filmas jau pelnė pagrindinius Kritikų simpatijų apdovanojimus, režisierė Chloe Zhao įėjo į „Auksinių gaublių“ istoriją – tapo pirmąja režisiere moterimi, laimėjusia šių apdovanojimų pagrindinį prizą už geriausią dramą, o 93-iuose Amerikos kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimuose „Klajoklių žemė“ („Nomadland“) laimėjo geriausio filmo, režisieriaus ir aktorės „Oskarus“.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=2C8X388OB3g

PERSPEKTYVI MERGINA

Niekas neabejojo, kad Kesės (akt. Carey Mulligan) laukia puiki ateitis. Protinga, žingeidi ir tvirto charakterio mergina svajojo tapti gydytoja ir kryptingai siekė savo tikslo. Tačiau vieną dieną viskas apsivertė aukštyn kojomis. Niekas nežinojo, kas įvyko, tačiau Kesė tapo nebeatpažįstama: metusi medicinos mokyklą, mergina įsidarbino kavinėje, o vakarus ėmė leisti naktiniuose klubuose. Naktinių pasilinksminimų mėgėjai nuolatos matydavo ją gerokai apsvaigusią, o geismo kamuojami vyrai neatsispirdavo pagundai parsivesti nieko nebesuvokiančią merginą namo. Deja, nė vienas jų nenumanė, kad Kesės girtumas tėra apsimestinis, o kryptingai tikslo siekianti mergina niekur nedingo. Tik šiandien Kesės tikslas kitoks: imtis keršto ir savo veiksmais ištaisyti kadaise patirtą didžiulę skriaudą.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=mny-2ZstFOw

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *