Buriama nauja Alytaus verslo plėtros koordinavimo taryba – ankstesnė patirtis nepasiteisino

Alytaus miesto politikai pritarė verslo plėtros koordinavimo tarybos veiklos atnaujinimui su tikslu ateityje veiksmingiau spręsti klausimus, susijusius su verslo kūrimo, vykdymo ir plėtros priemonių įgyvendinimu Dzūkijos sostinėje.

Nors tokia taryba buvo suburta prieš maždaug ketverius metus, tačiau, pasak Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio, jos neveiksnumas paskatino ieškoti naujų sprendimų, tai yra sugrąžinti dar ankstesnį verslo plėtros koordinavimo tarybos modelį, mat patvirtintas prieš keletą metų – nepasiteisino.

Pagal senąjį, taryba buvo sudaryta teritoriniu principu, tai yra iš skirtingose miesto dalyse įsikūrusių verslo įmonių atstovų. Po vieną atstovą buvo deleguota iš centrinėje miesto dalyje veikiančių įmonių, Kepyklos gatvės komercinės-pramoninės zonos, pramonės parko teritorijos, rytinio ir pietinio pramonės rajonų, užsienio kapitalo įmonių ir kitų.

Pagal naujai patvirtintą tvarką, Alytaus miesto verslo plėtros koordinavimo tarybą sudarys po vieną atstovą iš tam tikro sektoriaus, tai yra Užimtumo tarnybos Kauno klientų aptarnavimo departamento Alytaus skyriaus, Alytaus profesinio rengimo centro, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo, Alytaus krašto verslininkų asociacijos, Alytaus turizmo informacijos centro, VšĮ „Versli Lietuva“, VšĮ „AVA klasteris“, Alytaus verslo konsultacinio centro, VšĮ „Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelis“.

„Ankstesnės verslo plėtros koordinavimo tarybos nariai labiau atstovaudavo savo, o ne tam tikros zonos verslininkų interesus. Tarybos sprendimas leido grąžinti ankstesnį sudėties modelį, nes šiuo atveju asocijuotos struktūros atstovas atstovaus ne vieną kažkokį verslą, bet visą savo sektorių, visus jam priklausančius verslus. Jis bus tarsi tarpininkais tarp mūsų ir didesnio skaičiaus verslų, nes savivaldybė nori žinoti kuo didesnio skaičiaus verslų poreikius“, – portalui Dzūkijosveidas.lt sakė meras N. Cesiulis.

Jis tikisi, jog naujai suburta Alytaus miesto verslo plėtros koordinavimo taryba darbų galėtų imtis jau gegužės mėnesio viduryje. „Sprendimų reikia nedelsiant, nes verslas yra miesto varomoji jėga. Norime kuo greičiau išgirsti miesto verslo atstovų nuomonę, kad galėtume priimti kuo geresnius sprendimus, įtakojančius verslo sąlygų gerinimą, plėtrą, kitus svarbius dalykus“, – pažymėjo Dzūkijos sostinės vadovas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *