Žvėrinčiaus miške atnaujinamas dviračių ir pėsčiųjų takas

Šiltoms dienoms įsibėgėjant vis dažniau laisvalaikį praleidžiame lauke. Tai puiki proga pasimėgauti žydinčia gamta. Birštonas nuo seno laikomas vienu geriausių Lietuvos kurortų, šis miestas skendi žalumynuose ir miško tankmėse. Pasivaikščioti ar išvažiuoti dviračiu jau greitai galėsime atsinaujinančiu taku Žvėrinčiaus miške.

„Šiuo metu prasidėjo paskutiniojo etapo rangos darbai (atkarpa buvo suskirstyta į 3 etapus, jau įvykdyti I ir III, šiuo metu vykdomas II etapas)“, – situaciją komentavo Birštono savivaldybės administracijos ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Gintautas Žilys.

Važiuojantiems dviračiu bus galimybė pasirinkti du alternatyvius maršrutus: dviračių ir pėsčiųjų taką greta A-16 kelio (schemoje pažymėta tamsiai mėlyna spalva), norintiems važiuoti miško keliu (schemoje pažymėta žydra spalva). Dviračių ir pėsčiųjų tako ilgis “ 1,574 km.

„Galimybė rekonstruoti šį taką atsirado laimėjus Lietuvos – Lenkijos bendradarbiavimo per sieną projektų konkursą ir pasirašius projekto „Bendra istorija – bendri maršrutai“ Nr. LT-PL-4R-296 finansavimo sutartį. Projekto partneriais tapo Lenkijos Stare Juchy valsčiaus administracija ir Elko apskrities valstybinė miškų urėdija“, – strateginio planavimo ir investicijų skyriaus informacija

Darbus planuojama užbaigti per 3 savaites.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *