Alytus savo gimtadienį švęs: šventės pobūdį nulems pandemijos situacija

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Nepanašu, kad pandemija taip lengvai ir greitai atsitrauks. Dar  kurį laiką teks gyventi karantino gniaužtuose. Būtent dėl to sunku nuspėti, kaip šiemet bus su birželio viduryje minimo Alytaus miesto gimtadienio švente. Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis patikino, kad šventė tikrai bus, tačiau pasakyti, koks bus scenarijus, būtų pernelyg skubota.

Diskusijos dėl Alytaus miesto šventės vyko penktadienį. Buvo kalbėta apie du galimus karantino ribojimų diktuojamus scenarijus – pesimistinį ir optimistinį. Darbo grupė nutarė per ateinančias dvi savaites parengti ir trečią – realistinį scenarijų.

„Galiu patikinti, kad miestas švęs, tačiau kokią šiemet turėsime šventę, priklausys nuo Vyriausybės sprendimų – ar bus leidžiama būriuotis, kaip seksis vakcinavimo procesai, kokie bus užsikrėtimų skaičiai birželio mėnesį. Galime suplanuoti pačias geriausias Alytaus dienas visoje miesto istorijoje, tačiau gali būti, kad Vyriausybė priims tokius ribojimus, dėl kurių renginiai vykti negalės. Be abejo, ir šiemet šventė bus kitokia. Didelė šventė mums būtų vien dėl to, kad galėtume susitikti ir būriuotis. Jau tampa ne taip svarbu, kokie atlikėjai lips ant scenos“, – sakė meras.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuvienė patikino, kad darbai dėl Alytaus miesto šventės vyksta. Organizavimas patikėtas Alytaus kultūros centrui.

Pagal pesimistinį variantą, šventė galėtų vykti nuotoliniu būdu ir tik šiek tiek veiksmo galėtų vykti atvirose erdvėse.

Pagal realų variantą, šventė galėtų vykti taip, kaip ir praėjusiais metais, šventę išskirstant po atskiras miesto erdves ir mikrorajonus.

Optimistiniame scenarijuje būtų numatyta viena pagrindinė šventės vieta, kurioje žmonės galėtų būriuotis.

Pagrindinė šių metų miesto šventės mintis yra „Laikas suvienija“. Tai savotiška sąšauka su jau startavusia projekto „Alytus – kultūros sostinė 2022“ komunikacijos kampanija bei praėjusių metų miesto šventės šūkiu „Namai suartina“.

Kuris Alytaus miesto šventės scenarijus galiausiai bus patvirtintas, paaiškės ne anksčiau kaip gegužės mėnesį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *