Alytaus rajone gaminami baldai – ir reiklių lietuvių namuose, ir užsienio prekybos centruose

Peržiūrint į Alytaus rajone įsikūrusios nestandartinių baldų gamintojos, bendrovės „Arevera“ įgyvendintų projektų fotografijas, susidaro įspūdis – šiai komandai nėra nieko neįmanomo! Ir nesvarbu, koks tai darbas bebūtų – reiklios šeimininkės virtuvės ar visų namų baldai, tam tikrų išmatavimų miegamojo lova senjorei, tūkstančiais gėlių žiedų puoštos lubos šokolado krautuvėlei Stokholme ar vitrinos skanėstų parduotuvėlei viename iš didžiųjų Londono prekybos centrų…

„Kiekvienas mūsų darbas būna su kažkokiu prieskoniu. Kuo sudėtingesnis projektas, tuo tai skanesnis saldainis mums, todėl neretai, ko kiti gamintojai atsisako, mes padarome su didžiausiu malonumu“, – šypsosi bendrovės „Arevera“ direktorius Rimvydas Barbaravičius.

Šiandien jo vadovaujamoje įmonėje dirba 10-ties, kaip jis pats sako, rinktinių ir savo darbui atsidavusių žmonių, komanda. Pašnekovas negaili gražių žodžių savo darbuotojams ir užsimena, jog mielai į jų gretas priimtų gamybos vadovą (patirtis korpusinių baldų gamyboje būtų didelis privalumas).

Bendrovė „Arevera“ specializuojasi nestandartinių baldų gamyboje Lietuvoje ir už jos ribų, gamina įvairiausius baldus – nuo baldų, suteikiančių namams jaukumo, iki išmanių biuro baldų ar meninių instaliacijų.

Pradėjusi veiklą  vos šimto kvadratinių metrų garaže, šiandien „Areveros“ komanda yra įsikūrusi dešimt kartų didesnėse patalpose, dirba su nuosava modernia įranga, o gaminius tiekia užsakovams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse – Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje, Ispanijoje.

„Dėl Brexit‘o ir COVID-19 pandemijos kai kurie procesai mūsų darbe sulėtėjo, tačiau džiaugiamės, kad veiklos stabdyti nereikėjo ir visus išbandymus pavyko atlaikyti. Tiesa, pradžioje nerimo tikrai buvo“, – pasakoja R. Barbaravičius ir pažymi, jog užsidarius užsienio rinkoms, jo vadovaujama įmonė daugiau dėmesio skyrė projektams Lietuvoje, kas ir padėjo įveikti iššūkius.

Patirties su Lietuvos ir užsienio šalių klientais turintis pašnekovas įžvelgia tam tikrus pageidavimų skirtumus pagal lokaciją. Jei užsieniečiai dažniausiai pasikliauja „Areveros“ meistrų idėjomis ir sprendimais, leidžia interpretuoti, tai lietuviai linkę nubraižyti konkretų projekto įgyvendinimo vaizdą, yra išrankesni ir priekabesni. Jei Lietuvos didmiesčių gyventojai žavisi moderniais sprendimais, tai alytiškiai į naujoves žiūri gana atsargiai.

Paklaustas apie konkurenciją, R. Barbaravičius sako, jog konkurentų bendrovė „Arevera“ tiesiog neturi, o kitus baldų gamintojus jis įvardija kaip partnerius, iš kurių patys perka arba jiems parduoda tam tikras paslaugas, neretai pasidalija darbais.

Panašia filosofija vadovaujasi ir Alytaus verslo klubas „BNI Alytis“, kurio gretas R. Barbaravičius papildė prieš maždaug dvejus metus, o naryste džiaugiasi iki šiol. „BNI man padėjo praplėsti pažinčių ratą, kuris suteikia galimybę savo tikslų link eiti tiesiu keliu, išvengiant aplinkkelių ir posūkių“, – sako nestandartinių baldų gamintojos, bendrovės „Arevera“ vadovas.

UAB „Arevera“ archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *