Vyriausybė uždegė žalią šviesą dar daugiau atlaisvinimų verslams

Alytaus miesto savivaldybės, pexels.com ir verslo.tv nuotraukų koliažas.

Ketvirtadienį Vyriausybė uždegė žalią šviesą kai kuriems karantino atlaisvinimams. Pagaliau veiklą atnaujins kino teatrai, duris atvers prekybos centrai, lankytojų lauks lauko kavinės, o šventėms jau bus leidžiama išsinuomoti patalpas. Netrukus veiksmas prasidės ir sporto klubuose. Deja, apsilankymų uždarose turgavietėse dar teks palaukti.

Prekybos centrai,  užtikrinant 50 kv. metrų plotą lankytojui, dirbs tik darbo dienomis, o šeštadieniais ir sekmadieniais naujai atidaromoms parduotuvėms veikti bus draudžiama.

Vyriausybė apsisprendė nuo balandžio 22 dienos atverti viešojo maitinimo įstaigas, restoranus, kavines ir barus, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų. Įstaigų veiklos vykdymo laikas apribotas nuo 7 iki 21 valandos. Prie vieno staliuko bus leidžiama sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkių narius.

Kino teatrai veikti pradės nuo ateinančio pirmadienio, tačiau privalės užtikrinti, kad žiūrovai užimtų tik sėdimąsias vietas, kurių užpildymas –  ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų.
Nuo pirmadienio galima rengti ir koncertus, sporto ar kitus renginius atvirose ir uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 50 žiūrovų, neįskaičiuojant atlikėjų, sportininkų, trenerių ir pan.
Atvirose erdvėse būtų leidžiamos ekskursijos, kuriose dalyvauja ne daugiau kaip 10 asmenų.

Nuo balandžio 22 dienos leidžiama rengti privačius renginius, šventes vienos šeimos ar vieno asmens ūkio nariams. Nuo balandžio 19 dienos atitinkamai siūloma leisti nuomoti laisvalaikio paslaugos teikti skirtas patalpas.

Taip pat nuo balandžio 26 dienos viešbučiai ar kitos apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės galės siūlyti baseinų ir pirčių paslaugas vienai šeimai ar namų ūkiui.

Vėliausiai, gegužės 3 dieną, duris lankytojams atvers turgavietės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *