Po problemiškiausios Alytaus gatvės remonto – pusšimtis naujų vietų automobiliams

Nerijaus Cesiulio nuotr.

Dvi žinios Alytaus miesto Topolių gatvės gyventojams – viena gera, kita – ne itin. Jau netrukus vienos problemiškiausių miesto gatvių laukia remontas, gyventojams teks apsišarvuoti kantrybe. Tačiau galiausiai alytiškiai džiaugsis ne tik atnaujinta gatve, bet ir nauja, daugiau nei pusšimčio vietų šoninio automobilių statymo aikštele.

„Sovietmečiu skaičiuota, kad iš vieno daugiabučio keli butai turės automobilį. Šiandien kiekvienas butas turi net kelias transporto priemones. Kas galėjo pagalvoti, kad taip gerai gyvensime?

Automobilių aikštelės ne guminės. Gyventojai stato mašinas tiesiog gatvėje, ant šaligatvių, žolės. O tai ir nelegalu, ir nesaugu, ir nepatogu. Širdį skauda, kai naikinami žali plotai“, – pranešdamas žinią savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Pasak jo, reikia ieškoti sprendimų, tad vienas iš jų – plėsti gatves ir įrengti šoninio parkavimo aikšteles.

Topolių gatvės remonto darbus planuojama pradėti jau šį birželį. Tikėtina, kad jau rudenį vairuotojams bus lengviau ir saugiau prasilenkti, o gyventojams grįžus namo iš darbo nebereikės pusvalandį ieškoti, kur statyti automobilį.

Jeigu šis sprendimas pasiteisins, Alytaus miesto meras žada, kad šoninio parkavimo aikštelių Alytuje atsiras dar daugiau!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *