Kultūros dieną alytiškiai kviečiami į virtualius (ne)tradicinius pusryčius

Balandžio 15 d. Lietuvoje jau penkioliktą kartą bus minima Kultūros diena ir tryliktą kartą keliama Taikos vėliava. Rericho paktas dėl kultūros vertybių apsaugos karo ir taikos metu su JAV ir 20 Lotynų Amerikos šalių pasirašytas Vašingtone 1935 m. balandžio 15 d. Šis paktas tapo 1954 m. UNESCO Hagos kultūros vertybių apsaugos ginkluoto konflikto atveju konvencijos  pagrindu.

Kultūros diena kasmet vis plačiau minima –visoje Lietuvoje vyksta tarptautinės konferencijos, forumai, savivaldybių kultūros darbuotojų apdovanojimai, koncertai, parodos, akcijos, kiti renginiai. Tiesa, šių metų planus gerokai pakoregavo pandemija, tad daugelis šiai dienai paminėti skirtų renginių persikels į virtualią erdvę.  Balandžio 15 d. Seime nuotoliniu būdu rengiama Tarptautinė konferencija „Kultūra prasideda nuo kiekvieno iš mūsų“. Šią dieną visoje šalyje bus keliamos Taikos vėliavos, ypač iškilmingai ši vėliava bus iškelta Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje.

Kultūros dieną balandžio 15-ąjąminės ir Alytus. Iš pat rytoTaikos vėliavos bus iškeltos prie Alytaus miesto savivaldybės, visų kultūros ir neformalaus švietimo įstaigų, o 11 val. Alytaus kultūros puoselėtojai kviečia miestelėnus dalyvauti Virtualiuose pusryčiuose su kultūra (ne) tradiciškai, juos tiesiogiai transliuos interneto portalas www.alytausgidas.lt

Prisijunkime prie renginio dalyvių ir paminėkite Kultūros dieną virtualiai kartu su visa Alytaus miesto kultūros bendruomene!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *