Alytaus senjorų skiepytis neatbaidė net blogas oras: – paskiepyta beveik 300 senjorų

Alytaus miesto savivaldybei iš anksto paskelbus, kad balandžio 14 d. be išankstinės registracijos „Pfizer“ vakcina galės pasiskiepyti 65 metų amžiaus ir vyresni alytiškiai, trečiadienio rytą prie Skiepijimo centro nusidriekė ilga pasiskiepyti norinčių senjorų  eilė.
Alytaus poliklinikos direktoriaus Mariaus Jasaičio teigimu, dar prieš 8 val. ryto eilė prie Skiepijimo centro nutįso iki pat įvažiavimo į Naująją gatvę, tad ją teko pareguliuoti, kad netrukdytų atvykstančiam transportui.
Pasidomėti, kaip vyksta senjorų skiepijimas, trečiadienio rytą į Skiepijimo centrą nuvyko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.
„Skiepijimo centras ir Alytaus miesto savivaldybė deda dideles pastangas ir ieško įvairių būdų, kad vasarą galėtumėme pasitikti kaip įmanoma saugesni. Nors oras už lango nėra geras, tačiau tikimės, kad tai nesutrukdys sulaukti norinčių pasiskiepyti senjorų“, – sakė mero pavaduotoja J. Šukevičienė.
Skiepo ilgoje eilėje senjorams ilgai laukti netenka – eilė juda sparčiai, o skiepijimas užtrunka vos keletą minučių. Alytaus poliklinikos direktoriaus M. Jasaičio teigimu, tam, kad senjorų skiepijimas vyktų greičiau ir nekiltų nesklandumų, reikėjo iš anksto pasiruošti – su darbuotojais aptarti procesus ir darbo organizavimo klausimus. Poliklinikos direktoriaus vertinimu, su šiuo iššūkių poliklinikos personalui pavyko susidoroti – iki 10 val. „Pfizer“ vakcina jau buvo paskiepyti  252 asmenys.
Pasiskiepijus senjorų neprašoma tuoj pat išeiti iš  Skiepijimo centro. Jiems pasiūloma kelioms minutėms prisėsti laukimo salėje. Poliklinikos direktoriaus M. Jasaičio teigimu, žmonės į siūlymą reaguoja įvairiai – vieni mielai prisėda, o sutikę pažįstamą čia ir užsibūna, tuomet jų tenka mandagiai paprašyti užleisti vietą kitiems, kiti, vos pasiskiepiję skuba išeiti.
Trečiadieniui 65 metų amžiaus ir vyresniems Alytaus miesto gyventojams skirta penki šimtai „Pfizer“ vakcinų. Jeigu atsitiktų taip, kad ne visos vakcinos šiandien bus panaudotos, pasiskiepyti ja kitomis šios savaitės dienomis bus kviečiami į kitas prioritetines grupes patenkantys Alytaus miesto gyventojai. „Prizer“ vakciną sunaudoti tą pačią dieną nėra būtina, nes ji galioja penkias dienas.
Šiuo metu pirmąją doze Alytuje jau yra paskiepyta beveik 50 proc. 65 metų amžiaus ir vyresnių asmenų.
Iš viso pirmąja vakcinos doze mieste paskiepyta 19 proc. (9 382 asmenys),  antrąja  – beveik 7 proc. asmenų.
„Mums  yra iššūkis toliau išlaikyti didelius skiepijimo tempus, tačiau su tais iššūkiais mes stengiamės susidoroti“, – skiepijimo rezultatais džiaugėsi mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Vienas komentaras apie “Alytaus senjorų skiepytis neatbaidė net blogas oras: – paskiepyta beveik 300 senjorų

  1. Kodėl į telefoną neatsiuntė žinutės kad skiepija senjorus su Pfizer vakcina sėdžiu namuose iš kur man žinot taip ir liksiu neskiepyta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *