Nemunaičio stadiono laukia pokyčiai: rekonstrukcijai skirta 127 tūkst. eurų

Alytaus rajono savivaldybė pasirašė Nemunaičio miestelio stadiono rekonstravimo darbų sutartį. Šalia atnaujintos futbolo aikštės bus įrengtos dar kelios populiarių sporto šakų aikštelės. Jų įrenginiai bus pritaikyti ir neįgaliesiems.

Pušyne esantis Nemunaičio stadionas yra daugiau  kaip 7200 kv. m ploto. Jau praėjusiais metais savivaldybė rengė jo rekonstrukcijos projektą. Vadovai diskutavo su seniūnu, kokioms sporto šakoms įrengti aikšteles, kad stadione galėtų sportuoti vietos gyventojai, stovyklų, kurias Nemunaityje organizuoja Meno ir sporto mokykla, kitos organizacijos, dalyviai, pritrauktų sporto mėgėjus ir iš kitur.

„Atnaujintame Nemunaičio stadione galės sportuoti  įvairaus amžiaus, pomėgių seniūnijos gyventojai, stovyklų dalyviai. Galbūt jame bus galima organizuoti ir viso rajono sporto šventes. Stadionu galės naudotis Nemunaičio svečiai, jis bus pritaikytas  neįgaliesiems. Aplinka, kurioje yra stadionas, – išskirtinė: pušynas, šalia – mineralinio vandens šaltinis. Ir pats miestelis jaukus, tvarkomas. Bendruomenė Nemuno krantinėje nutiesė pasivaikščiojimų takus, įrengė poilsio aikšteles. Įdomi krašto istorija, yra gamtos paminklų. Vieną iš pramogų – pabuvoti baimės namuose – po karantino siūlo verslininkas. Tad į Nemunaitį verta atvykti jau dabar. O atidarius stadioną turiningai praleisti dieną galės ir sporto mėgėjai“, – sako savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Nemunaičio stadione bus atnaujinta natūrali danga, įrengti bėgimo, pėsčiųjų takai, krepšinio, tinklinio, bočio ir petankės žaidimų aikštelės. Krepšinį, tinklinį galės žaisti ir neįgalieji, nes bus įrengti specialūs, reguliuojamo aukščio stovai. Daugiafunkcinę aikštelę planuojama apšviesti. Stadione bus įrengtas teisėjo bokštelis, vaizdo stebėjimo kameros, suoliukai, automobilių stovėjimo aikštelė.

Darbai turi būti atlikti iki liepos pabaigos, o projektas visiškai įgyvendintas rugsėjį. Sutartį dėl rekonstravimo darbų, įrangos savivaldybė pasirašė su konkursą laimėjusia UAB „Gilmera“.

Stadiono rekonstrukcija vykdoma pagal savivaldybės projektą „Esamų sporto bazių plėtra Alytaus rajone“, kurį finansavo LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija iš Sporto rėmimo fondo. Dalis lėšų skirta iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto. Nemunaičio stadiono atnaujinimui ir plėtrai skirta 127 tūkst. eurų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *