Vakcinacija nuo COVID-19: kaip sekasi Alytui?

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Alytuje pirmąja doze paskiepyta 6 678 (13,57 proc.), antrąja 2 549 (5,18 proc.) alytiškių. Alytaus sporto ir rekreacijos centre įkurtame Skiepijimo centre šiuo metu skiepijami senjorai. Visus garbaus amžiaus alytiškius tikimasi paskiepyti iki Velykų, o vėliau bus skiepijami Alytaus miesto pedagogai ir abiturientai.

„Tikimės sklandaus ir nepertraukiamo vakcinų teikimo ir kiekio. Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos,  antrąjį metų ketvirtį į Lietuvą pristatomų vakcinų kiekis turėtų ženkliai padidėti. Laikomės prioritetų, šiuo metu skiepijame senjorus, ir sekasi visai neblogai. Po šv. Velykų tikimės pradėti skiepyti švietimo sektoriaus darbuotojus – ypač abiturientų mokytojus, asmenis, dalyvaujančius egzaminų komisijose, ir pačius abiturientus. Vakcinų nelieka, nesandėliuojame, laiku suskiepijame“, – apie skiepijimo eigą pasakoja  Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (savivaldybės gydytojo), Ekstremalių situacijų Operacijų centro vadovo Povilo Jagelavičiaus teigimu, Alytaus miestas neseka kitų savivaldybių pavyzdžiu ir nesudaro vadinamosios „gyvos“ skiepijamų asmenų eilės ar prioriteto tvarka neskiepija policijos pareigūnų. Tai daroma todėl, kad Alytuje nekaupiamos vakcinos ir Skiepijamo centre nėra vakcinos likučių, kuriais būtų galima paskiepyti prioritetines grupes. Anot P. Jagelavičiaus, gaunamomis vakcinomis skiepijama  tik einamoji prioritetinė grupė.

Alytaus miesto savivaldybė primena, kad nuo kovo 29 d. skiepui nuo COVID-19 užsiregistravę asmenys gaus informacines SMS žinutes, kuriose bus nurodyta informacija, kokia vakcinos rūšimi – „Pfizer“, „Moderna“ ar „AstraZeneca“ – jie bus skiepijami paskirtą dieną. Jeigu SMS žinutėje nurodyta vakcinos rūšimi asmuo skiepytis nenorės, jis, parašydamas žodį „Ne“, galės atsisakyti jam siūlomos vakcinos rūšies ir paskirtą dieną  jau nebebus skiepijamas nuo COVID-19. Jeigu asmuo sutinka skiepytis SMS žinutėje nurodyta vakcina, į gautą SMS jis turi atsakyti, parašydamas žodį „Taip“, ir nurodytu laiku atvykti į Alytaus sporto ir rekreacijos centre (Naujoji g. 52)  įkurtą Skiepijimo centrą.

Skiepo nepageidaujama vakcinos rūšimi atsisakęs asmuo, nurodydamas norimą vakcinos rūšį, turės iš naujo registruotis dėl skiepo skambindamas tel. nurodytu sms žinutėje. Užsiregistravęs asmuo bus įtrauktas į eilę ir jai atėjus gaus SMS su informacija apie jam paskirtą skiepo laiką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *