Savivaldybė kviečia alytiškius į talką

Sniego gausa pasižymėjusi ši žiema paliko ryškių pėdsakų Alytaus miesto parkuose ir miškuose –  čia daug nuo gausaus sniego išvirtusių medžių ir nulūžusių šakų. Žiemos padarinius šalina UAB „Stebulė“ darbuotojai, į pagalbą jiems praėjusią savaitę atskubėjo ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, administracijos darbuotojai.

Viešojoje erdvėje pastebėję informaciją apie vykusią miesto savivaldybės darbuotojų talką, padėti sutvarkyti medžių šakomis nuklotus miškus pareiškė norą ir iniciatyvūs alytiškiai. Tad atsižvelgdama į miestelėnų norą prisidėti prie miesto tvarkymo, Alytaus miesto savivaldybė kviečia įmones, įstaigas, organizacijas ir gyventojus padėti sutvarkyti miškingas miesto teritorijas surenkant nulūžusias šakas.

Šių darbų alytiškius kviečiame imtis patogiu laiku kovo 30 d. – balandžio 1 d.

Alytaus miesto savivaldybė yra parengusi tvarkytinų teritorijų schemas. Kviečiame Alytaus miesto įmones, įstaigas, organizacijas ir pavienius asmenis iš anksto pasirinkti norimą tvarkyti teritoriją ir iki kovo 29 d.  registruotis el. p. laima.mulmiene@alytus.lt arba telefonu +370 620 241 04. Įmonę, įstaigą,  organizaciją, asmenų grupes ar pavienius asmenis talkai registruojantis asmuo siunčiamame elektroniniame laiške turi nurodyti pasirinktоs tvarkyti teritorijos numerį, nurodytą schemoje, talkoje ketinančių dalyvauti asmenų skaičių, planuojamą talkos pradžios ir pabaigos laiką ir savo kontaktinį telefono numerį. Ši informacija Alytaus miesto savivaldybei reikalinga siekiant užtikrinti saugumo reikalavimus.

Registracija  taip pat rekomenduojama, tačiau nėra privaloma pavieniams asmenims, norintiems prisidėti prie miesto tvarkymo.

Geri darbai turi būti pastebėti, tad kviečiame talkoje dalyvausiančius alytiškius užfiksuoti talkos akimirkas ir jomis pasidalinti su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriumi. Nuotraukų iki balandžio 2 d. lauksime  el. paštu loreta.gaiziuviene@alytus.lt.  Jas taip pat žinute galite siųsti į Alytaus miesto savivaldybės feisbuko paskyrą. Visas gautas nuotraukas vėliau paskelbsime Alytaus miesto savivaldybės feisbuko paskyroje.

Talkos metu alytiškių prašome šakas krauti šalia takų ar arčiau važiuojamosios dalies, kad vėliau prie jų galėtų privažiuoti jas išvežti turėsiantis transportas. Surinktos šakos balandžio 7–9 d. bus išvežamos į žaliųjų atliekų aikšteles, o kūrenimui tinkama mediena pasieks socialiai remtinas alytiškių šeimas.

Alytaus miesto savivaldybė primena, kad dėl šalyje įvesto karantino talkoje dalyvaujantys asmenys privalo laikytis visų Vyriausybės nustatytų karantino reikalavimų – dirbti mažomis iki penkių asmenų grupelėmis, nesibūriuodami ir laikydamiesi saugaus atstumo. Būkime supratingi ir prisidėdami prie mylimo miesto gražinimo nepamirškime svarbiausio – saugoti save ir aplinkinius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *