Alytaus tinklininkės – Lietuvos vicečempionės

Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkės penktą kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionėmis. Kauno ekipa Jonavoje vykusiose lemiamose, trečiose, TOP SPORT Lietuvos čempionato finalo serijos rungtynėse sekmadienį 3-2 (25:23, 15:25, 22:25, 25:22, 15:11) pranoko Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipą ir laimėjo seriją 2-1.

Rungtynės prasidėjo lygia kova ir iškart buvo aišku, kad abi komandos yra pasiryžusios atiduoti visas jėgas dėl pergalės. Pirmojo seto pabaigoje tiksliau sužaidė kaunietės, kurios ir išsiveržė į priekį. Supykusios „Prekybos-Paramos“ tinklininkės antrajame sete varžovėms nepaliko didesnių vilčių ir rezultatas tapo lygus.

Labai svarbus buvo trečiasis setas, kuriame pasiaukojantį žaidimą demonstravo abiejų komandų tinklininkės. Vis dėlto seto pabaigoje sėkmingiau pasirodė Alytaus ekipa, kuri ir išsiveržė į priekį. Ketvirtajame sete alytiškės buvo išsiveržusios į priekį ir buvo netoli pirmojo šalies čempionų titulo istorijoje, tačiau seto pabaigoje kaunietės išnaudojo varžovių klaidas ir bendras rezultatas tapo lygus.

Po šio pralaimėto seto „Prekybos-Paramos“ žaidėjos kiek palūžo ir, nors abi komandos jau buvo išeikvojusios daug jėgų, „Kauno-VDU“ tinklininkės turėjo kiek daugiau ištvermės ir lemiamomis penkto seto akimirkomis sužaidė tiksliau, taip apgindamos Lietuvos čempionių titulą.

Kaunietėms net 27 taškus pelnė geriausia finalo žaidėja pripažinta Viltė Bogdanovič, po 12 – Gabija Kasparavičiūtė ir Eglė Makauskaitė, 11 – Ida Marija Savukynaitė, 10 – Vaiva Valionytė.

Alytaus komandą į priekį vedė Jekaterina Kovalskaja (27 tšk.). 20 taškų surinko Gerda Grudzinskaitė, 11 – Agnė Daunytė.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0yOL-n016no

„Turbūt iki paskutinės minutės niekas nežinojo, kas taps čempionėmis. Sezonas mums buvo labai sudėtingas ir neprognozuojamas. Daug rungtynių buvo nukeltos, buvo daug nežinomybės, todėl buvo nelengva motyvuoti komandą ir susikaupti. Noriu pagirti Alytaus komanda už kovingumą ir smarkų pasipriešinimą. Manau, kad pergalę lėmė nedidelės smulkmenos – vienas geras tašką, viena varžovių klaidelė. Šiek tiek įtakos turėjo ir psichologiniai bei fiziniai dalykai“, – pasakojo kauniečių trenerė Vida Makauskienė.

„Sunku pasakyti, ko pritrūko. Visada liūdna kai pralaimi, bet džiaugiamės savo žaidimu. Reguliariajame sezono kaunietėms nelabai pasipriešinimo, todėl prieš finalą nesitikėjome, kad sugebėsime taip pasispardyti. Labai didžiuojuosi savo komanda ir tikrai įvykdėme savo tikslus. Varžovės sportuoja daug rimčiau, turėjo tarptautinės patirties. Galbūt tai ir nulėmė jų pergalę. Bet kokiu atveju, šiandien buvo nuostabi kova ir mes niekuo nenusileidome varžovėms“, – kalbėjo „Prekybos-Paramos“ žaidėja Akvilė Šebežiova.

Video komentarai: https://fb.watch/4wqV4NDYfV/

Pirmąsias rungtynes penktadienį po dramatiškos kovos 3-2 (21:25, 16:25, 25:23, 25:21, 15:13) laimėjo „Prekyba-Parama“, o antrose kaunietės pasiekė revanšą 3-0 (25:23, 25:15, 25:23).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *