„Ekonovus“ atsiprašo Alytaus miesto gyventojų ir savivaldos atstovų

 

ARATC nuotraukos.

Baudų iš Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ir pastabų iš Alytaus miesto valdžios dėl laiku neištuštintų atliekų konteinerių gavusi bendrovė „Ekonovus“ atsiprašo Alytaus miesto gyventojų ir savivaldos atstovų dėl kilusių nepatogumų.

„Tenka pripažinti, kad pastaruoju metu įvyko su žmogiškaisiais ištekliais susijusių nenumatytų aplinkybių, nulėmusių, jog Alytaus mieste vėlavome išvežti pakuočių atliekas. Tačiau noriu patikinti, kad tai buvo trumpalaikiai nesklandumai, kurie šiai dienai jau yra išspręsti ir mes vėl galime pilnu pajėgumu vykdyti savo įsipareigojimus. Esame suinteresuoti užtikrinti švarą ir tvarką mieste, todėl sustiprinome savo pajėgas, kad minėta situacija ateityje nesikartotų. Gerbiamiems Alytaus miesto gyventojams ir savivaldos atstovams dėkojame už kantrybę ir supratingumą“, – teigė atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ Alytaus padalinio vadovas Kęstutis Balčiūnas.

Naujienų portalas „Dzūkijos veidas“ primena, kad Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) kontrolieriai visą praėjusį savaitgalį tikrino, ar išvežamos pakuočių atliekos Alytuje. Tikrinimo metu pastebėta, kad blogiausia situacija šįkart buvo Vidzgiryje. Pirmadienio rytą buvo paskaičiuota ir išrašyta dar viena 579 eurų dydžio bauda vežėjui, bendrovei „Ekonovus“ už laiku neištuštintus popieriaus konteinerius.

Tai jau antroji bauda įmonei per pastarąsias dvi darbo dienas. Kaip jau buvo pranešta, už laiku neišvežtas plastiko ir stiklo atliekas penktadienį „Ekonovus“ buvo paskaičiuota 2600 eurų bauda. Bendrovė paraginta laikytis sutartinių įsipareigojimų ir nedelsiant ištuštinti konteinerius, kurie turėjo būti ištuštinti kovo 9-11 dienomis.

ARATC ėmėsi skubių veiksmų problemai spręsti – buvo kreiptasi į kitą atliekų vežimo įmonę dėl pakuočių atliekų surinkimo ir išvežimo iš neištuštintų kolektyvinių konteinerių. Papildomai samdomo vežėjo patirtas išlaidas kompensuoti turės įmonė „Ekonovus“.

Bendrovė „Ekonovus“ atliekų surinkimo ir vežimo paslaugą Alytaus mieste teikia pagal trišalę sutartį tarp įmonės, ARATC ir Alytaus miesto savivaldybės. Joje numatyta, kad kolektyviniai konteineriai turi būti ištuštinami juos užpildžius 80 proc. arba pagal numatytą grafiką. Neišvežus atliekų baudos skaičiuojamos už kiekvieną laiku neištuštintą konteinerį.

Į šią situaciją sureagavo ir Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis bei administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, kurie surengto pasitarimo metu atliekų vežėjams Alytaus mieste – bendrovei „Ekonovus“ išsakė daug pastabų dėl laiku pastarosiomis dienomis neišvežtų atliekų. Buvo nutarta, kad dėl atliekų vežėjų darbo kokybės reiklesni turi būti ne tik Alytaus regioninio atliekų centro specialistai, bet ir savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *