Ką daryti, kad žiema neužkluptų netikėtai? Sostinės kelius valanti „Grinda“ pasidalijo gerąja patirtimi

Posakį „Žiema kelininkus užklupo netikėtai“ žinome kiekvienas. Jį dažniausiai išgirstame tuomet, kai iškritus gausiam sniegui kelius valančių įmonių darbuotojai netinkamai vykdo darbus. Dėl netinkamai UAB „Raguvilė“ atliktų gatvių valymo darbų buvo sulaukta daugybės gyventojų ar verslo atstovų skundų, o  Alytaus miesto savivaldybės administracija už netinkamą gatvių priežiūrą   įmonei skyrė ne vieną tūkstantį siekiančias baudas.

Viešojoje erdvėje pastebėję, kad alytiškiai piktinasi prastai valomais keliais, UAB „Grinda“ inicijavo susitikimą su Alytaus miesto savivaldybės vadovais ir pasidalijo gerąja patirtimi, įgyta valant sostinės kelius.

„Labai nenorime, kad kitą žiemą pasikartotų šių metų situacija. Norime, kad miestas gautų kokybiškas gatvių valymo paslaugas, kad žiemą gyventojams netektų gadinti savo automobilių ar dėl nepravažiuojamų kelių vėluoti į darbą“, – pradėdamas šiandien vykusį nuotolinį susitikimą su UAB „Grinda“ atstovais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Nuotolinio susitikimo metu Alytaus miesto savivaldybės vadovai domėjosi, kaip gatvių valymo darbus organizuoja Vilniuje įsikūrusi UAB „Grinda“ ir kaip šiai įmonei sekasi bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Turime reikiamus pajėgumus, įvairios technikos, taikome inovacijas ir atidžiai stebime orų prognozes“, – kalbėdamas apie tai, kaip įmonei pavyko įveikti šios žiemos iššūkius, pasakojo UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

UAB „Grinda“ turi apie pusšimtį gatvių valymo darbams skirtos technikos. Iškritus gausiam sniegui kitų Vilniuje gatvių priežiūra užsiimančių įmonių technika  valant kelius nebuvo pasitelkta – pakako tos, kurią turi UAB „Grinda“.

„Apie atkeliaujantį gausų sniegą mes sužinome anksčiau nei sinoptikai“, – šmaikštavo K. Vaicekiūtis. Vadovo teigimu, įmonė ruoštis snygiui pradeda prieš dvi dienas iki jo, tad miesto gatvės pirmą kartą  barstomos dar nepradėjus snigti.

Paklausti, kaip įmonei sekasi bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe, UAB „Grinda“ atstovai teigė, kad bendradarbiaujama sklandžiai. Įmonė kiekvieną dieną savivaldybei teikia atliktų darbų ataskaitas, jose nurodomas Vilniaus miesto gatves valančios sunkiosios technikos nuvažiuotų kilometrų skaičius, išbarstyto smėlio ar druskos mišinio kiekis.

Alytaus miesto savivaldybės sutartis su UAB „Raguvilė“ baigiasi 2022 m. vasario mėnesį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *