2020 metų specialistės titulas – Indrei Jasionienei iš Alytaus visuomenės sveikatos biuro

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė Alytaus miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistei Indrei Jasionienei įteikė Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos apdovanojimą.

Už nuoširdų atsidavimą profesinei veiklai, sąžiningą ir rūpestingą pareigų atlikimą bei visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimą ji pripažinta 2020 metų specialiste.

„Džiaugiamės, kad Alytuje visuomenės sveikatos specialistai yra vertinami ir perduodami padėką Indrei, norime padėkoti už gerai atliekamą darbą ir palinkėti sėkmės šiuo nelengvu laikotarpiu“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Savivaldybių visuomenės sveikatos biurus vienijanti asociacija jau nuo 2016 metų renka geriausius biurų darbuotojus. Visi jie paprastai būna įvertinami ir apdovanojami metiniame renginyje, tačiau šiemet dėl pandemijos jis nebuvo organizuotas, o padėkas paprašyta perduoti savivaldybių vadovų.

Alytaus miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Ingrida Rutkauskienė sakė, kad visuomenės sveikatos specialistė Indrė Jasionienė net ir karantino metu, kuomet buvo apriboti tiesioginiai kontaktai, nepaliovė ieškoti naujų darbo formų bei metodų stiprinant visuomenės sveikatą, dirbant su vaikais lopšeliuose-darželiuose „Obelėlė“, „Nykštukas“, „Pasaka“ ir „Linelis“.

Visuomenės sveikatos biure Alytuje šiuo metu dirba  beveik dvi dešimtys darbuotojų. Jų funkcijos – stiprinti visuomenės sveikatą, vykdyti sveikatos priežiūrą mokyklose, raginti žmones atsisakyti žalingų įpročių, padėti susiduriantiems su priklausomybėmis.

Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio vertinimu, akivaizdu, kad beveik po metų karantino ir fizinė, ir psichinė visuomenės sveikata yra gerokai suprastėjusi ir visuomenės sveikatos specialistai jau dabar turi galvoti, ką galėtų pasiūlyti jai atstatyti.

„Karantinas anksčiau ar vėliau baigsis, reikia galvoti apie būtinus sprendimus. Galbūt reikėtų stiprinti psichologines konsultacijas, gal labiau orientuotis į įvairius judėjimo pratimus – čia jūs jau geriau žinote, tačiau reikėtų kuo efektyviau išnaudoti visas visuomenės sveikatą gerinančias biuro veiklos formas“, – sakė meras.

Sveikatos klausimus kuruojanti mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė pastebėjo, kad kartais daugelis gerų visuomenės sveikatos specialistų iniciatyvų atsitrenkia į nepakankamai jų įgyvendinimą galinčius užtikrinti teisės aktus, priklausomybių turinčių asmenų nenorą priimti pagalbą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *