Alytaus miesto taryboje – nauja grupė

Alytaus miesto taryboje susiformavo nauja grupė pavadinimu „Mišri tarybos narių grupė“. Ją sudaro tarybos nariai Gintautas Andriuškevičius, Česlovas Daugėla, Laura Radzevičiūtė ir Valerijus Vencius. Šie politikai pažėrė priekaištų Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui ir tarybai dėl įvairių priimtų ir žlugusių svarbių miestui sprendimų.

Pareiškime dėstoma, kad naujai susikūrusi grupė nesiūlo savo kandidatų sudarant savivaldybės vykdomąją instituciją. Taip pat šie tarybos nariai atsiriboja nuo Alytaus miestui kenkiančios mero Nerijaus Cesiulio valdančiosios daugumos vykdomos politikos.

Pareiškime sakoma, kad alytiškių tiesiogiai išrinktas miesto meras bei taryba dirba jau beveik dveji metai, tačiau per šį laikotarpį ryškesnių pokyčių miestas nepajuto.

Tarybos nariai pareiškė, kad Alytaus miesto savivaldybės taryboje politinė krizė yra jau daugiau kaip metai. De jure valdančioji koalicija nesudaryta, de facto – sudaroma vadovaujantis kai kurių suinteresuotų grupių ir/ar asmenų interesų tenkinimu, nežiūrima visų miesto gyventojų gerovės.

Esą miesto bendruomenė priversta gyventi nuolatiniame chaose, įtampoje ir nežinomybėje.

Rašoma, kad Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis labiau rūpinasi savo asmeniniu įvaizdžiu, bet ne rezultatyviu darbu Alytaus labui.

Rašte teigiama, kad visų skandalingo pobūdžio padarytų tiek politinių, tiek ir administracinio valdymo klaidų atveju yra nepagrįstai kaltinami kitaip manantys tarybos nariai,  vengiama prisiimti atsakomybę bei pripažinti savas klaidas, neveiklumą ar nekompetenciją.

Esą dažnai apie svarbius miestui planus gyventojai sužino post factum deramai jų nepristačius alytiškiams, neišdiskutavus apie galimas pasekmes, taip pat nuo Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių nuolat ir tendencingai slepiama strategiškai miestui svarbi informacija arba tyčia pateikiama pavėluotai, siekiant suklaidinti tarybos narius, balsuojant tarybos posėdžiuose vienu ar kitu miestui ypač svarbiu klausimu;

Naujoji politikų grupė teigia, kad miesto valdymas vykdomas pamirštant, kad miestui atstovauja sprendimų priėmime ne meras, o gyventojų demokratiškai išrinkta visa taryba;

Priekaištų negailėta ir dėl žlugusios miestui ypač svarbios švietimo tinklo reformos, nejudančio Alytaus aerodromo įveiklinimo klausimo, įtartinos sklypų istorijos baigties, neskaidriai organizuojamų Alytaus miesto savivaldybės įmonių vadovų atrankų viešų konkursų, Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės chirurginio skyriaus rekonstrukcijos viešojo konkurso skandalo, ženkliai pakenkusio Alytaus miestui.

„Nepriklausomai nuo to, kas yra iniciatorius (pozicija ar opozicija) pritarsime tik tiems tarybos sprendimų projektams ar veiksmams, kurie bus naudingi Alytaus miesto gyventojams, o ne atskiroms interesų grupėms“, – rašoma pranešime.

Tarybos narių grupės seniūnas paskirtas Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys  Gintautas Andriuškevičius.

Mišrios tarybos narių grupės nariai deleguojami dirbti šiuose Alytaus miesto savivaldybės tarybos komitetuose:

Aplinkos ir plėtros komitetas – Česlovas Daugėla.

Investicijų, ekonomikos ir biudžeto komitetas – Gintautas Andriuškevičius.

Kultūros, švietimo ir sporto komitetas – Laura Radzevičiūtė.

Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetas – Valerijus Vencius.

Kontrolės komitetas – Gintautas Andriuškevičius.

„Mišri tarybos narių grupė“ sieks, kad Alytaus miesto savivaldybės biudžetas būtų naudojamas skaidriai ir atsakingai, prioritetus skiriant švietimo, socialinės apsaugos, sveikatos ir kultūros sritims, skatins ir visokeriopai padės negalią turintiems alytiškiams gauti prieinamas paslaugas, integraciją bei miesto infrastruktūros pritaikymą, sieks prieinamesnio bei kokybiškesnio vaikų papildomo ugdymo ir užimtumo, nedidinant finansinės naštos tėvams, sieks Alytaus viešųjų erdvių tvarkymo efektyvumo, sieks atsakingo savivaldybės turto naudojimo, sieksime subalansuotos savivaldybės infrastruktūros ir naujų projektų plėtros, sieks savivaldybės administracijos valdymo kokybės gerinimo, sieks greitesnio švietimo įstaigų pastatų bei infrastruktūros atnaujinimo, sieks efektyviai plėtoti ir finansuoti sporto sistemą, sieks sąžiningo ir deramo darbo užmokesčio sistemos nustatymo dirbantiems Alytaus miesto savivaldybėje bei jai pavaldžiose įstaigose, sieks mažinti Alytaus gyventojų nepasitenkinimą bei įtampą dėl netinkamo miesto valdymo organizavimo, sieks nuolat bei atvirai gyventojus informuoti apie aktualius tarybos bei savivaldybės administracijos darbus, problemas bei ateities planus.

Vienas komentaras apie “Alytaus miesto taryboje – nauja grupė

  1. oi kaip siekia valdžios, gėdos neturi nei gramo, ypač šitai poniai nebuvo geras nei vienas meras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *