Ledo arena Alytuje – istorinės partnerystės rezultatas

Pirmą kartą miesto istorijoje Alytaus savivaldybė planuoja vystyti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę, trumpiau vadinamą PPP (iš angl.k. Public-Private Partnership). Būtent šiuo partnerystės būdu Alytuje galėtų atsirasti ledo arena. Ji būtų statoma investuotojo lėšomis. Įvertinus investicijas, sutarties sąlygas, arenos eksploatavimo kaštus, svarstoma, kad investuotojo lėšomis pastatyta arena savivaldybės nuosavybėn galėtų pereiti po 15 metų.

„Alytiškiai tikrai išsiilgę kokybiškų pramogų. Šiandien savivaldybė neturi reikiamos pinigų sumos tokiam statiniui, o skolinimosi galimybės taip pat yra limituotos. Todėl ieškome bendro – savivaldos ir privataus verslo – sutarimo. Pagal parengtą investicinį projektą matome, kad pasirinkus tokį partnerystės būdą finansinė našta mums būtų pakeliama, o alytiškiai turėtų erdvę, kur galėtų laisvalaikį leisti sveikai ir aktyviai, sportuoti profesionaliai ar savo malonumui“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės taryba dar praėjusių metų vasarą pritarė, kad būtų rengiamas ledo arenos infrastruktūros statybos, įveiklinimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms investicinis projektas.

Dėl galimybių Alytui turėti ledo areną kalbėtasi su legendiniu ledo ritulininku Dainiumi Zubrumi, turinčiu dzūkiškų šaknų. Čia galėtų veikti jo vardu pavadinta sporto mokykla, kurioje būtų kultivuojamas ne tik ledo ritulys, bet ir dailusis čiuožimas, akmenslydis.

Arena galėtų tapti regiono sporto traukos centru, praplėstų turimą miesto sporto infrastruktūrą, prisidėtų prie didesnių alytiškių laisvalaikio užimtumo galimybių.

Planuojama, kad arena galėtų būti daugiafunkcė – žiemą būtų pramogos ar užsiėmimai ant ledo, o vasarą arenoje būtų galima žaisti krepšinį, salės futbolą, tinklinį, taip pat joje galėtų vykti renginiai ar koncertai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *