Kvietimas paslaugų, prekybos darbuotojams ir visiems gyventojams: atlikite COVID-19 tyrimus

Alytaus miesto savivaldybė ragina grožio paslaugas teikiančius asmenis ar šios savaitės pradžioje po karantino atlaisvinimo duris atvėrusių parduotuvių savininkus ir personalą atlikti COVID-19 tyrimus.

Minėtų sričių darbuotojai gali pasitikrinti, ar neserga koronaviruso infekcija, registruodamiesi Karštosios linijos telefonu 1808 arba Alternatyviosios karštosios linijos telefonu +370 688 21 210, ar internetu https://bit.ly/3saW7df. Tyrimai jiems bus atliekami Alytaus mobiliajame patikros punkte Pramonės g. 1B.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (savivaldybės gydytojo), Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo Povilo Jagelavičiaus,  asmenims, dirbantiems paslaugų ir (ar) prekybos vietose, tyrimus atlikti rekomenduojama vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro valstybės ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020-05-29 sprendimu Nr. 1336 dėl tikslinių ir profilaktinių tyrimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) organizavimo.

Minėtame teisės akte taip pat numatyta galimybė administracijos direktoriui nustatyti profilaktiškai tiriamų asmenų grupę. Tokia grupe Alytuje, vadovaujantis Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, yra įvardyti visi miesto gyventojai. Tad visi miestelėnai, norintys nemokamai profilaktiškai pasitikrinti dėl COVID-19 infekcijos, gali tai padaryti registruodamiesi pirmiau nurodytais Karštosios ir Alternatyviosios karštosios linijų telefono numeriais ir atlikdami COVID-19 tyrimus mobiliajame patikros punkte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *