Gera žinia žiedinei Alytaus savivaldybei: žada atlaisvinti ribojimus

LRytas.lt/ V. Ščiavinsko nuotr.

Pirmadienį vyko Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdis, po kurio paaiškėjo, kad bus siūloma atlaisvinti judėjimą žiedinėse savivaldybėse. Šį klausimą Vyriausybė svarstys ateinantį trečiadienį ir tik tada planuojama apsispręsti, nuo kada trijose žiedinėse savivaldybėse – Alytaus, Šiaulių ir Panevėžio – galėtų prasidėti judėjimo atlaisvinimai.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė paaiškino, kad šios trys savivaldybės pasirinktos todėl, kad atlaisvinimus norima daryti palaipsniui – pradėti nuo mažesnių miestų ir žiedinių savivaldybių, o vėliau, vertinant, situaciją, bendrą susirgimų skaičių, testavimo apimtis ir jų didėjimą, galima bus svarstyti ir apie kitas likusias savivaldybes.

Taip pat nuo ateinančio pirmadienio dar bus siūloma atnaujinti praktinius vairavimo egzaminus ir mokymus.
Nuo trečiadienio, 8 val. ryto, griežtinama atvykstančių mašinomis iš Lenkijos kontrolė, kurios metu bus tikrinama, ar vykstantieji iš Lenkijos pusės yra užpildę keliautojo informaciją ir turi neigiamą testo rezultatą.

„Dzūkijos veidas“ primena, kad nuo šio pirmadienio Vyriausybė leidžia veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams, vykdantiems veiklą patalpose, kurių prekybos plotas neviršija 300 kv. m. ir tiems, kurie turi tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai. Veiklą leidžiama vykdyti ir grožio salonams, kirpykloms, gėlių parduotuvėms, leista atnaujinti ir individualias treniruotes lauke.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *