Po sergamumo COVID-19 statistikos patikslinimo Alytuje sergančiųjų sumažėjo daugiau nei dvigubai

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad ir Alytuje, galima sakyti, pasitvirtino Širvintų sergamumo Covid-19 statistikos atvejis. Patikslinus duomenis, Alytuje sergančiųjų skaičius nuo daugiau kaip 700 nukrito daugiau kaip 2,5 karto – iki 279.

Tokius duomenis ketvirtadienio vakarą savo Facebook paskyros poste skelbia Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė.

„Beveik 500 alytiškių vis dar „kabėjo“ sistemoje kaip sergantys, nors iš tiesų jau yra pasveikę. Kaip taip gali nutikti? Vienas iš pavyzdžių – daugiausia nesusipratimų kyla, kai žmogus serga besimptome Covid forma. Tokiu atveju jam neprireikia net šeimos gydytojo konsultacijos – pasibaigus privalomai dviejų savaičių izoliacijai, žmogus grįžta prie įprastinio gyvenimo. Jeigu apie tai jis nepraneša šeimos gydytojui, sistema ir toliau rodo, kad žmogus serga“, – taip situaciją aiškino vicemerė.

Alytaus miesto savivaldybės administracija kreipėsi į visas Alytaus sveikatos priežiūros įstaigas, prašydama suvesti duomenis apie pasveikusius nuo Covid ligos pacientus iki 2021 m. vasario 12 d. ir vėliau šiuos duomenis atnaujinti nuolatos.

Nuo šiol savivaldybės administracija vykdys kontrolę, ar duomenys tikrai suvedami laiku ir tinkamai. Tikimasi, kad statistiniai duomenys bus teikiami tikslesni.

Nepaisant to, net ir tokie patikslinti duomenys situacijos dėl karantino reikalavimų švelninimo nekeičia, mat visame pasaulyje yra vertinama ne kiek žmonių serga šiandien, bet koks yra naujai susirgusių skaičius per paskutines 14 d. tenkantis 100.000 gyventojų.

Šis rodiklis po duomenų patikslinimo niekaip nepasikeitė ir nepasikeis net pakeitus sergančių asmenų skaičiavimo tvarką.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia, kad ėmėsi priemonių ir koreguoja tvarką, kaip nuo šiol bus viešai skelbiama statistika, susijusi su Covid ligos rodikliais. Nuo šiol bus skelbiami platesni mirčių nuo Covid ligos duomenys, įtraukiant ir asmenis, kurių tiesioginė mirties priežastis mirties liudijime nėra mirtis nuo koronaviruso. Keičiasi pasveikusių nuo koronaviruso asmenų apskaita. Nuo šiol praėjus 28 dienoms nuo ligos pradžios Covid sirgęs asmuo bus laikomas pasveikusiu.

Šiai dienai Alytaus miestas yra 7 vietoje pagal 14 d. sergamumą 100 000 gyventojų. Rodiklis Alytuje – 425/100 000, Lietuvoje – 298/100 000 gyv. Naujų atvejų už vakar dieną 17, 7 dienų naujų atvejų vidurkis -16, serga 279, pasveiko 4960. Vakar atliktas 131 tyrimas. Pirma doze paskiepyti 1487 asmenys (3,02 proc.), antra doze 873 asmenys (1,77 proc.). Ligoninėje 23 Covid pacientai ir 2 pacientai Covid reanimacijoje.sergamumo

Vienas komentaras apie “Po sergamumo COVID-19 statistikos patikslinimo Alytuje sergančiųjų sumažėjo daugiau nei dvigubai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *