Ar Alytuje nepasikartos Širvintų COVID statistikos atvejis?

Garsiai nuskambėjęs Širvintų Covid statistikos atvejis atgarsių sulaukė ir Alytaus mieste. Reaguodami į situaciją, Alytaus miesto vadovai visoms Alytaus miesto gydymo įstaigoms davė nurodymus dar kartą peržiūrėti koronavirusu sirgusių pacientų sąrašus ir patikrinti ar visi jie buvo pažymėti kaip jau pasveikę. Tikroji situacija Alytaus mieste turėtų paaiškėti jau šios savaitės pabaigoje.

„Iš karto reagavome į susiklosčiusią situaciją Širvitose ir visų Alytaus gydymo įstaigų vadovų paprašėme patikslinti duomenis. Jie, būdami atsakingi už šios statistikos vedimą, patikino, kad statistiniai duomenys ženkliai keistis neturėtų. Tačiau neatmetame tikimybės, kad šeimos gydytojai galbūt ne visus pasveikusius pacientus suvedė į e.sveikata.lt platformą ir užpildė atitinkamą formą“, – teigė Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Vicemerės tikinimu, iki vasario 12 dienos bus vykdomas statistikos tikslinimas ir jau savaitės pabaigoje visi netikslumai turėtų paaiškėti.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad pasveikusių ar sergančių žmonių skaičius, priimant karantino atlaisvinimo sprendimus, nėra esminis. Visgi esminiai skaičiai yra sergamumo – naujų dienos, savaitės ir 14 dienų užsikrėtimai. Tai svarbiausi savivaldybių rodikliai, nes tik jais remiantis einame į vis kitą pandemijos lygį“, – sakė vicemerė.

Covid-19 Lietuvos statistiką galite stebėti čia

Naujausi Sveikatos apsaugos ministerijos statistiniai duomenys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *