Pradėti skiepyti Alytaus miesto pedagogai

Šiandien Alytaus poliklinikoje nuo COVID-19 pradėti skiepyti Alytaus miesto pedagogai ir švietimo darbuotojai. Dėl skiepų nuo koronaviruso užsiregistravo 859  švietimo įstaigų darbuotojai.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto (savivaldybės gydytojo), Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo Povilo Jagelavičiaus teigimu, šią savaitę pedagogai ir švietimo darbuotojai bus skiepijami „Modernos“ vakcina. Šios vakcinos Alytaus miestas turi 120 dozių. Šią savaitę gauta ir 200 „AstraZenecos“ vakcinos dozių, o artimiausiu metu Dzūkijos sostinę pasieks ir dar 270 „Pfizer“ vakcinų, jos taip pat bus skirtos pedagogams ir švietimo darbuotojams skiepyti.

Po trijų savaičių pirmuoju skiepu nuo COVID-19 „Pfizer“ vakcina paskiepyti pedagogai ir švietimo darbuotojai bus revakcinuojami. Po keturių savaičių antrojo skiepo sulauks „Modernos“ vakcina, o keturių – dvylikos savaičių laikotarpiu „Zeneca“ vakcina paskiepyti švietimo įstaigų darbuotojai.

Alytaus mieste su ikimokyklinukio ir priešmokyklininio amžiaus vaikais tiesioginiu būdu dabar dirba 322 pedagogai ir 180 ne pedagoginių darbuotojų. Bendrojo ugdymo mokyklose mokiniams siekti žinių padeda dar 639 pedagoginiai darbuotojai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *