Tvarkos piniginėje mokytojas: „Šviesesniu rytojumi gali džiaugtis kiekvienas“

G. Petrauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

„Alytiškių požiūris į asmeninių finansų valdymą yra gana atsakingas. Jie linkę į naujus dalykus žiūrėti atsargiau, ilgiau vertinti, tačiau įsitikinę nauda, nebijo naujų sprendimų. Tai būdinga mažesnių miestų gyventojams“, – sako asmeninių finansų ir mokymų bendrovės „M Capital“ verslo partneris Giedrius Petrauskas, pasiteiravus, ar dzūkai moka tvarkytis su savo pinigais ir yra linkę pasirūpinti finansine ateitimi.

Būtent dėl didelio veiklos potencialo mažesniuose regionuose, tik trijuose šalies didmiesčiuose biurus turinti bendrovė „M Capital“ prieš beveik 3,5 metų atkeliavo į Dzūkijos sostinę – prisijungė prie čia veikiančio verslo klubo „BNI Alytis“.

„Prisijungti sutikau vos gavęs pasiūlymą. Labai gerai, kad šiame klube nėra konkurencijos tarp verslų, kiekviena sritis turi po vieną atstovą. Be to, efektyvūs ir naudingi sprendimai randami taupant laiką – gaunami jau „šilti“ kontaktai su ieškomomis įmonėmis. Organizacija atveria kelius ne tik į Alytaus, bet ir visos Lietuvos rinkas, padeda plėstis į užsienį. Žavi ir jauki bei sava bendraminčių aplinka“, – narystės klube „BNI Alytis“ privalumus vardija G. Petrauskas.

Jo atstovaujamos bendrovės „M Capital“ komandos siekis – didinti finansiškai išprususių žmonių bendruomenę per asmeninių ir šeimos finansų valdymo edukaciją, suteikti žinias ir tinkamus įrankius didesnėms pajamoms užsitikrinti tiek dabar, tiek ateityje. Įmonė konsultuoja tiek individualius asmenis, tiek įmones ar jų darbuotojus.

„Per edukaciją žmonėms padedame neprarasti savo pinigų, tinkamai juos investuoti ir sukaupti ateičiai. Su kiekvienu klientu dirbame individualiai – peržiūrime ir įvertiname jo finansinę situaciją, pasiūlome naudingus spendimus ir pagalbą, nuolat palaikome ryšį. Finansiniai tarpininkai sukuria žmogui produktą, tačiau tuo jų pagalba ir pasibaigia. Mūsų įmonė kuria ryšį su žmogumi, kad pagalba jam būtų ne vienkartinė, o – ilgalaikė“, – pažymi pašnekovas.

Jis džiaugiasi, jog nuo įmonės veiklos pradžios praėjus 11-kai metų, „M Capital“ komanda jau gali skinti darbo vaisius. Kaskart apsilankę klientai džiaugiasi įgytomis žiniomis, sėkmingai išmoktomis pinigų skirstymo pamokomis ir vos per vienerius metus išaugusiomis asmeninėmis lėšomis, padedančiomis atlaikyti vis pasikartojančius įvairius finansinius išbandymus. „Ir šiandien, pasaulį drebinant COVID-19 pandemijai, mūsų klientai ne tik nejaučia jokių pasekmių, bet dar ir ieško galimybių investuoti atliekamas lėšas“, – tikina G. Petrauskas.

Anot jo, būtent edukacija ir yra didžiausia jėga, galinti duoti milžiniškos naudos ir net keisti žmonių gyvenimus. Tai įrodo faktas, jog rinkoje pirmaisiais metais vidutiniškai nutrūksta apie 20 proc. visų pardavimų, tuo tarpu „M Capital“ per tą patį laikotarpį netenka vos iki 5 proc. visų pardavimų. „Savo klientus mokome pinigų skirstymo, supažindiname su investavimo galimybėmis, galiojančiomis mokesčių lengvatomis, pensijų fondais, gyvybės draudimais ir panašiai“, – vardija pašnekovas.

Ypač populiarūs tarp klientų seminarai: „4 efektyvūs ir paprasti būdai susikurti papildomas pajamas“, „Ką apie būsto kreditus ir finansus turi žinoti kiekvienas?“, „7 vaistai TAVO piniginei pripildyti“, „Kaip mokyti vaikus apie pinigus?“, „Moteris ir finansai: noriu turėti savų pinigų ir būti laiminga“ ir kt., kuriuose veda sertifikuoti lektoriai (daugiau informacijos galima rasti edukuok.lt).

Tai, į bendrovę į „M Capital“ gali kreiptis tik tie, kurie turi ir nežino, kur dėti pinigus, o nuo algos iki algos tempiantis lietuvis veikiausiai neturi vilties dėl šviesesnio rytojaus?, – pusiau juokais, pusiau rimtai pabaigoje klausiu savo pašnekovo. O šis ramiai atsako, jog šviesesniu rytojumi gali džiaugtis kiekvienas, tereikia atrasti savąjį kelią, vedantį į finansinę laisvę.

„Tiesiog gyvenantiems nuo algos iki algos tas kelias sėkmės link būna kiek ilgesnis, nes pradėti tenka nuo pačio pirmo žingsnio – konsultacijos apie pinigų skirstymą, kaip jis turėtų elgtis su savo pinigais. Tik išmokęs skirstyti pinigus, žmogus gali žengti tolimesnius žingsnius, tai yra galvoti apie finansinę laisvę ir investavimą“, – pabrėžia G. Petrauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *