Jūs klausiate – ARATC atsako: konteineriai turi būti laikomi kiemuose

Alytaus regiono žmonės klausia: Ar būtina ištuštintą individualų konteinerį kiekvieną kartą tempti į savo kiemą? Gal jį galima palikti prie kelio?

Atsakome. Visi individualiam naudojimui skirti konteineriai turi būti laikomi jais besinaudojančių gyventojų kiemuose. Prie gatvės ar kelio jie ištraukiami tiktai jų ištuštinimo dieną.

Gatvėje ar prie kelio palikti konteineriai sukelia nepatogumų aplinkiniams: užstoja matomumą, gadina estetinį vaizdą, chuliganiškai nusiteikę asmenys paliktus konteinerius neretai išvarto, apgadina.

Be to prie gatvės ar kelio palikti mišrių atliekų konteineriai pakeliami kiekvieno išvežimo metu ir savininkams tenka mokėti net jei konteineris buvo visiškai tuščias. Visose  savivaldybėse yra patvirtintas minimalus mišrių atliekų konteinerių ištuštinimo skaičius ir už jį paskaičiuota rinkliava. Jei konteineris paliekamas prie gatvės, savininkui tenka mokėti ir už kiekvieną papildomą pakėlimą.  Laikykite konteinerius savo kieme, kad išvengtumėte bereikalingų nesusipratimų ir didesnių sąskaitų.

Vienas komentaras apie “Jūs klausiate – ARATC atsako: konteineriai turi būti laikomi kiemuose

  1. O tai kodėl aš moku jeigu mano konteinerio nepakelia nei vieno karto.Nes aš negyvenu ir jo neišvežu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *