Ypatingus alytiškės darbus pastebėjo ir Švedijos karalienė

Aušra Visockė.

Jau ketverius metus alytiškė Aušra Visockė svarbia savo darbo dalimi vadina bendradarbiavimą su Švedijos karaliene Silvija. „Drebėjo kinkos ir pirmą, ir ne tik pirmą kartą ją sutikus”, –  prisipažįsta Tarptautinės Švedijos slaugos švietimo organizacijos plėtros vadovė LRT PLIUS laidoje „Širdyje lietuvis”.

 Studijuoti į šią šalį atvykusi moteris Švedijoje ir liko toliau gyventi bei dirbti. O dabar stengiasi pasaulį paversti geresniu nei jis buvo iki šiol. Skleidžia pasaulyje žinią apie demenciją – ligą, kuri, deja, dažnai tampa senatvės sinonimu.

 „Mūsų organizacija buvo įkurta, kai atsirado poreikis Švedijos gerąsias žinias perduoti kitoms šalims būtent apie senelių, turinčių demenciją, slaugą. Visa istorija prasidėjo jau daugiau nei prieš 25 metus ir jos ašyje atsidūrė Švedijos karalienė Silvija, kurios mama susirgo demencija”, – pasakoja A. Visockė.

Dalintis žiniomis su Lietuva – senas Aušros troškimas, kuris pagaliau išsipildė. „Šalia Trakų kuriasi tuoj atsidarysiantys nauji slaugos namai. Jie buvo apie mane girdėję ir kreipėsi. Bendraujame jau beveik metus, padėjome jiems ir architektūros, dizaino klausimais slaugos namų, kad būtų demencijai pritaikytos spalvos, išplanavimas ir visa kita”, – sako Švedijoje dirbanti lietuvė.

Kai tik pavyksta, Aušra stengiasi ne tik švedams, bet ir Švedijos karalienei kuo daugiau papasakoti apie Lietuvą. O karalienės Silvijos globojami slaugos apdovanojimai sulaukė itin didelio dėmesio mūsų šalyje. Daugiau nei 100 slaugytojų ir slaugos studentų varžėsi dėl 6 tūkst. eurų stipendijos, stažuotės ir Švedijos karalienės padėkos, kuri bus įteikta Stokholmo karališkuose rūmuose.

 Kokius mitus savo darbais bando sugriauti Aušra pasakos laidoje „Širdyje lietuvis” sekmadienį, 9 val. per LRT PLIUS.

LRT PLIUS informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *