Vilties žiburėlis – Alytuje: pandeminė situacija gerėja

Jurgitos Šukevičienės albumo nuotrauka.

Nors džiūgauti dar anksti, tačiau net ir mažyčiai žingsneliai link gerėjančios pandeminės situacijos Alytuje teikia vilties. Ilgą laiką pirmą vietą sergamumo koronavirusu statistikoje užėmusi Dzūkijos sostinė nukrito į trečią vietą. Pagerėjimą rodo kasdien nustatomas vis mažesnis apsikrėtimų skaičius, mažėjančios testavimų apimtys ir kiek apmažėję pacientų skaičiai Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje.

Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė praneša, kad naujų atvejų 41, sergančių 1668, pasveikusių 2456. Po švenčių šiek tiek sumažėjęs testavimas taip ir liko mažesnis – per 7 dienas atlikti 2663 testai (prieš šventes būdavo apie 3 tūkst.). Situacija ligoninėje irgi kiek šviesesnė – Covid skyriuje 68 pacientai, dar 3 Covid reanimacijoje.

Savanorystės pareigas ligoninėje ir šį sekmadienį atlikusi politikė pasakojo, kad darbo čia ir vėl netrūko, pacientai kreipiasi dėl įvairių priežasčių – traumos, piktnaudžiavimas alkoholiu ir rimtesni sveikatos sutrikimai, bet personalas kiekvieną sutinka su atidumu, kantrybe, atjauta ir nuoširdžiu rūpesčiu. Jai teko talkininkauti ir vidaus ligų (terapiniame) skyriuje, kur guli nevaikštantys pacientai.

„Darbas tikrai nelengvas ir jį pamačius iš arti dar labiau imi gerbti medikus už jų pasiaukojamą rūpestingumą“, – patirtimi dalijosi J. Šukevičienė.

Vicemerė viliasi, kad didelės testavimo apimtys ir karantinas galbūt duoda vaisių. „Dar nors ir nedrąsiai, bet jau galime pasidžiaugti gerėjančia situacija“, – sako J. Šukevičienė.

Pasak jos, jeigu registracija į mobilųjį punktą ir toliau mažės, bus trumpinamas mobiliojo punkto darbo laikas (dirbs nuo 8 iki 16 val).

Vienas komentaras apie “Vilties žiburėlis – Alytuje: pandeminė situacija gerėja

  1. Situacija visų pirma gerėja tokių nuostabių,atsidavusių savo profesijai, medikų dėka.Jūs pamirštat šeimas,šventes,vaikų gimtadienius,vardan to,kad tik išgelbėtumėt daugiau begęstančių akių.Akių,kurios nebyliai prašosi Jūsų ir Dievo pagalbos.Tai Jūsų visų dėka daugiau žmonių sugrįžo į savo namus.Aš iš arti mačiau visą šitą gyvenimą.Gyvenimą,kuriame nėra pasirinkimo.O gal ir žmonės labiau patikėjo pandemijos padariniais.Pamatė aplink daugiau skausmo,mirčiųJie pamatė kiek Medikų ,atsidavusių visą save,jau guli pavėsyje.Mieli Medikai,didžiausios Jums sveikatos,stiprybės,kantrybės šiame gyvenimo tarpsnyje,nes tik nuo Jūsų šilto žodžio sušyla jau pavargusio žmogaus širdis.Aš Jums labai dėkinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *