Naujasis Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas R. Vitkauskas – apie kasdienius iššūkius darbe ir ateities planus

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas. Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

„Darbas – labai įdomus ir man labai patinka. Džiaugiuosi draugišku skyriaus kolektyvu, kuris prireikus mielai skuba man į pagalbą“, – taip pirmąsias darbo Alytaus miesto savivaldybės administracijoje apibūdina vos prieš savaitę Viešosios tvarkos skyriaus vedėju pradėjęs dirbti Rytis Vitkauskas.

Anot naujojo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo, darbas savivaldybėje yra įdomus ir šiek tiek susijęs su ankstesne veikla. Rytis Vitkauskas anksčiau dirbo Muitinės kriminalinėje tarnyboje, ėjo viršininko pavaduotojo pareigas. Taip pat dirbo Alytaus miesto ir rajono policijos komisariate Tardymo ir kvotos skyriaus vyriausiuoju tardytoju.

R. Vitkauskas Lietuvos policijos akademijoje yra įgijęs teisininko specialybę, o Kauno technologijos universitete baigęs viešojo administravimo magistro studijas.

Saviizoliacijos pažeidimai, buto remonto keliamas triukšmas, ne vietoje daugiabučių namų kiemuose statomi automobiliai – šie ir kiti gyventojų nusiskundimai yra Viešosios tvarkos skyriaus specialistų kasdienybė, su ja nuo pat pirmųjų darbo dienų susiduria ir naujasis skyriaus vadovas.

Prakalbus apie saviizoliacijos pažeidimus, R. Vitkauskas pastebi, kad alytiškiai labai uoliai laikosi saviizoliacijos tvarkos. Kol kas ją pažeidė tik vienas Alytaus miesto gyventojas. Anot Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo, saviizoliacijoje esančių, sąlytį su sergančių COVID-19 infekcija turėjusių asmenų sąraše šiuo metu yra daugiau nei du šimtai asmenų, o COVID-19 infekcija sergančių ir saviizoliacijoje esančių asmenų sąrašas dar ilgesnis – jame daugiau nei  šeši šimtai alytiškių. Tiesa, šie skaičiai kasdien keičiasi. Kasdien saviizoliacijoje esančius asmenis tenka tikrinti Viešosios tvarkos skyriaus specialistams. Per dieną jie patikrina apie keturiasdešimt asmenų.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas pastebi, kad jo vadovaujamam skyriui tenka vykdyti daugybę funkcijų. Jų skaičius auga ne tik dėl pandemijos, bet ir dėl  Lietuvos Respublikos Seimo priimamų įstatymų pataisų, pavyzdžiui, draudimo rūkyti balkonuose. R. Vitkausko teigimu, atsižvelgiant į Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisą, Viešosios tvarkos skyriaus specialistams teks kontroliuoti, kaip naujosios tvarkos laikosi daugiabučiuose namuose gyvenantys alytiškiai.

Viešosios tvarkos skyriaus funkcijų daugėja, tad, vedėjo nuomone, norint tinkamai jas visas įvykdyti, ateityje būtina didinti šio skyriaus darbuotojų skaičių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *