Pandemija pasiglemžė medikės ir ligoninės darbuotojos gyvybes

Panašu, kad pandemijos giltinė vis dažniau įsisuka ir į medikų gretas. Lietuvą pastaruoju metu viena po kitos sukrečia žinios apie jų mirtis. Deja, pirmųjų vakcinų jau nebesulaukė Alytaus rajono medikė, ilgametė Pirminės sveikatos priežiūros centro Miroslavo ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytoja Dalė Gegužienė. Pirmąją auką dar metų pabaigoje virusas pasiglemžė ir iš Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės personalo. Užgeso ligoninės rūbinėje dirbusios moters gyvybė. Šiuo metu Vilniuje itin sunkios būklės nuo koronaviruso jau maždaug mėnesį gydomas ligoninės slaugytojų padėjėjas.

Miroslavo ambulatorijoje nuo 1982-ųjų dirbusi slaugytoja užsikrėtė nuo sergančio šeimos nario, pastaruoju metu į darbą nėjo. Moteris šiemet būtų minėjusi savo 60-mečio sukaktį.

„Netekome ne tik profesionalios darbuotojos, bet ir jautraus žmogaus, į kurį pagalbos kreipėsi daugelis Miroslavo krašto gyventojų. Tegul Anapilin ją lydi šviesi atmintis ir mūsų visų pagarba“, – užuojautoje šeimai rašė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Gruodžio 30-oji buvo liūdna ir Alytaus ligoninei, kur tądien visas personalas liūdėjo dėl rūbinės darbuotojos netekties. Pa­grin­di­nio įė­ji­mo prieigose buvo pagerbtas mirusiosios atminimas – įeinančiuosius pasitiko dar­buo­to­jos nuo­trau­ka su at­min­ties žva­ke. Galbūt simboliška, kad moteris bu­vo lai­do­ja­ma tą pa­čią die­ną, kai į li­go­ni­nę buvo at­vež­ta vak­ci­na nuo ko­ro­na­vi­ru­so.

Vienas komentaras apie “Pandemija pasiglemžė medikės ir ligoninės darbuotojos gyvybes

  1. Liūdnos žinios, reikalinga informacija. Bet rašyti reikėtų be klaidų. UŽGESO (užgęsta).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *