Šventinį savaitgalį – šimtai kelionių be būtinybės: pareigūnai keis taktiką

Alytaus apskrities VPK nuotrauka.

Šventinis savaitgalis Alytaus apskrities policijos pareigūnams buvo išties darbingas. Iš viso per šventinio savaitgalio keturias dienas apskrityje buvo apsukti 688 automobilių vairuotojai, kurie vyko į kitas savivaldybes nesant būtinybei. Buvo surašyta ir protokolų už karantino reikalavimų nesilaikymą.

Kaip informuoja Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Eglė Kačinskienė, nuo gruodžio 31 d. iki sausio 3 d. Alytaus apskrityje buvo pradėta 33 administracinės teisenos, 6 iš jų dėl karantino režimo nesilaikymo ir surašyti 26 protokolai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Per šias keturias dienas, suskaičiavus patikros postuose turimą informaciją, buvo apsukti 688 automobilių vairuotojai, kurie vyko į kitas savivaldybes nesant būtinybei.

„Pastebime, kad vairuotojai jau įprato prie policijos stacionarių postų ir žinodami jų vietas, piktnaudžiauja, juos apvažiuodami. Policijos pareigūnai įspėja, kad dabar tolerancijos bus mažiau, bus griežčiau vertinami pažeidimai ir taikoma atsakomybė. Nuo šios dienos keičiama darbo taktika – policijos kontrolės postai bus mobilūs, jie gali atsirasti bet kurioje vietoje, mat postų vietos bus nuolat keičiamos“, – pabrėžė E. Kačinskienė.

Paskutinę 2020-ųjų metų dieną Alytaus apskrities kontrolės postuose neįleistų į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybę buvo 119 asmenų. Tądien buvo išaiškinti 5 administraciniai nusižengimai (4 dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų ir 1 susijęs su COVID-19).

Pirmąją naujųjų metų dieną buvo nepraleista 101 asmuo, administracinių nusižengimų dėl KET pažeidimų užfiksuota 5.

Pirmąjį naujųjų metų savaitgalį nepraleistos 468 transporto priemonės. Sekmadienį Alytaus apskrities kontrolės postuose buvo apsuktas didžiausias vairuotojų skaičius – net 270. Šeštadienį ir sekmadienį iš viso surašyta 23 administracinių nusižengimų protokolai: 6 susiję su COVID-19 ir 17 dėl KET pažeidimų.

Policija primena, kad judėjimas tarp savivaldybių leidžiamas tik esant vyriausybės numatytiems pagrindams, todėl ir toliau iki sausio 31 d. 24 val. Alytaus apskrityje vyks asmenų judėjimo tarp savivaldybių kontrolė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *