Saugesnėmis sunkiau besiverčiančių šeimų Kalėdomis pasirūpino Alytaus rotariečiai

Alytaus Rotary klubo nariai šeimoms skirtas dovanas perdavė Alytaus miesto šeimų centro atstovėms

Kalėdos – stebuklų, džiaugsmo ir gerumo metas. Šiai nuotaikai pasidavė ir Alytaus Rotary klubo nariai, dovanoję sunkiai besiverčiančioms Alytaus šeimoms tai, kas šiuo metu būtina saugumui – apsauginių veido kaukių. Keturios Alytaus rajono šeimos iš rotariečių sulaukė ir dosnesnių dovanų.

Ši gerumo akcija – tarptautinio projekto dalis, kurios metu Rotary klubas nupirko daugkartinių apsauginių veido kaukių. Tūkstantis jų išdalintos kelioms dešimtims nepasiturinčių šeimų.

„Tos šeimos šiandien sprendžia klausimą, kaip įsigyti maisto produktų, kaip sumokėti mokesčius ir apskritai išgyventi. O ką jau kalbėti apie visos šeimos saugumo užtikrinimą pandemijos akivaizdoje“ , – kalbėjo Alytaus Rotary klubo prezidentas Kęstutis Jasmontas.

Šiam tikslui įgyvendinti klubo nariai pasitelkė partnerius – nevyriausybinę organizaciją Alytaus miesto šeimos centrą, kurio atstovai pasirūpino, kad šios rotariečių dovanos šeimas pasiektų saugiai.

Alytaus rotariečiai aplankė keturias tų pačių partnerių atrinktas Alytaus rajono šeimas, kurioms labiausiai reikia pagalbos. Joms buvo įteikti 100 ir 150 eurų vertės dovanų čekiai, kuriais jie galėjo apsirūpinti maisto produktais švenčių stalui ar šventiškai pasipuošti savo aplinką.

„Tai dirbančios, tačiau sunkiai besiverčiančios šeimos. Jos kabinasi į gyvenimą kiek įmanydamos, tačiau ne visiems ir ne visada juk sekasi. Labai norėjome palengvinti joms švenčių naštą, padėti padengti šventinį stalą ar namus paversti jaukesniais, juos kalėdiškai papuošiant. Tikiuosi, kad tokia rotarietiška parama bent jau kalėdiniu laikotarpiu bus džiugi šeimoms. Tai joms leis neišleisti savo sunkiai uždirbamų pajamų šventėms, o galbūt pataupyti savo svajonėms“, – vylėsi Alytaus Rotary klubo prezidentas.

Kartu su dovanomis Alytaus Rotary klubo nariai šeimoms siunčia ir šilčiausius linkėjimus: „Nepraraskite optimizmo, nors kartais iš tiesų aplanko nusivylimo metas. Tačiau jeigu ir toliau kabinsitės į gyvenimą, sėkmė tikrai aplankys. Jūs galite atsitiesti, net tapti žinomais žmonėmis. Todėl linkime, kad skurdas neužgožtų  nė vieno, drąsiai žvelkite į gyvenimą, sėkmingai nugalėkite visus pandemijos iššūkius ir visi kartu sveiki sugrįžkite į mums visiems įprasto gyvenimo vėžes“, – klubo vardu linkėjo K. Jasmontas.

Alytaus miesto šeimos centro atstovai visų dovanas gavusių šeimų vardu dėkoja už ištiestą Alytaus Rotary klubo narių pagalbos ranką ir praskaidrintą šventinę nuotaiką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *