Koronavirusas nesirenka nei asmenų, nei pareigų: susirgo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius

J. Krasnickas. AMS nuotr.

Koronavirusas patvirtintas Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui Jurgiui Krasnickui – ketvirtadienio pavakarę atliktas testas parodė teigiamą rezultatą. Informaciją portalui Dzūkijosveidas.lt patvirtino pats administracijos vadovas, tačiau patikino, jog jokių ligos simptomų kol kas naujaučiantis, jo savijauta esą puiki.

Nuo penktadienio, gruodžio 11-osios, J. Krasnickas saviizoliavosi ir dirbo iš namų, nes ketvirtadienį, gruodžio 10-ąją, COVID-19 buvo patvirtintas jo sutuoktinei, Alytaus miesto pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojai. Šioje įstaigoje dėl sergančių darbuotojų jau paskelbtas karantinas.

Paklaustas, ar daug kontaktų turėjo ketvirtadienį dar dirbdamas savivaldybėje, J. Krasnickas sakė, jog jų, jo supratimu, iš viso nebuvo. Kita vertus, remiantis Alytaus miesto savivaldybės internetiniame puslapyje paskelbtomis vadovų darbotvarkėmis, jų rytinis pasitarimas mero kabinete ketvirtadienio rytą vis dėlto įvyko.

„Kai infekcionistams pradeda vadovauti psichiatrai, tai aš norėčiau pavadovauti psichiatrams būdamas infekcionistu. Savo laiku buvau aukščiausio lygio infekcionistas, todėl puikiai suprantu, kas ir kaip čia dabar vyksta. Pasakysiu tik tiek, įbaugintus žmones daug lengviau valdyti“, – žodžių į vatą nevyniojo J. Krasnickas ir pridūrė paisysiantis teisės aktuose numatytos tvarkos dėl saviizoliacijos ir tolimesnių veiksmų, kad ir kaip absurdiškai jam viskas atrodytų.

Kaip Dzūkijosveidui.lt sakė Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jas Povilas Jagelavičius, situacijos apie konkretų atvejį jis komentuoti negalintis, tačiau bet kokiu atveju pačioje savivaldybės administracijoje kontaktų būti labai daug negalėjo – rugsėjo 28 dienos administracijos direktoriaus įsakymu, siekiant užtikrinti Alytaus miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų apsaugą nuo COVID-19 ligos plitimo grėsmės bei užtikrinti neatidėliotinų funkcijų vykdymą, savivaldybės struktūrinių padalinių vadovai turi užtikrinti darbą nuotoliniu būdu.

„Kiekvienu atveju yra aiškinamasi kontaktai, darbuotojai saviizoliuojasi ir atlieka testus, visi procesai vyksta pagal teisės aktuose apibrėžtą tvarką“, – aiškino P. Jagelavičius.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog asmenims, kurie yra medikų informuoti apie užkrečiamą ligą ir nesilaiko karantino sąlygų, sukeldami pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, gali grėsti bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 1 metų.\ Jeigu dėl asmens neatsakingo elgesio užkrečiama liga išplis ir užsikrės kiti asmenys, tuomet asmuo gali būti baudžiamas dar griežčiau – bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

2 komentarai apie “Koronavirusas nesirenka nei asmenų, nei pareigų: susirgo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius

  1. Baikit juokinti. Žurnalistai galėjo pasiklausti pas savivaldybės darbuotojus, o ne pas Krasnicką ar Jagelavičių. Tada realią situaciją būtų sužinoję, kad lakstė ponas administracijos direktorius po savivaldybę be kaukės. Kai nustosit meluoti, tada ir koroną suvaldysit

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *