Kalėdų Seneliai žada: pasimatymai – ekrane, bet dovanos – po egle

Iš kairės: G. Griškevičius, V. Garbenčius. Asmeninių archyvų nuotr.

Įsisiautėjusi COVID-19 pandemija ir griežtas karantinas didžiųjų žiemos švenčių planus pakoregavo daugeliui. Kortas koronavirusas šiemet sumaišė ir įprastai šventiniu laikotarpiu Kalėdų Senelio darbą „dirbantiems“ alytiškiams, kuriems metų pabaiga reikšdavo patį darbų įkarštį. Šiais metais užsakymų gerokai mažiau, gyvus susitikimus keičia virtualūs skambučiai, o smagias maišo turinio dalybas – paliktos dovanos prie durų ar po egle.

Šiuo „amatu“ besiverčiantys alytiškiai sako, jog ankščiau nė vienas Dzūkijos sostinės lopšelis-darželis ar pradinukus ugdanti mokykla neapsieidavo be Kalėdų Senelio vizito ir programos, o šiemet vaizdo skambučių galimybę renkasi anaiptol ne visi, tačiau virtualaus susitikimo su Kalėdų Seneliu pageidauja jau ir vyresnių klasių mokiniai.

„Vienus stabdo kaina – toks pokalbis kainuoja kelis šimtus eurų, kitus – griežtos ir ne visai tiksliai apibrėžtos karantino sąlygos, leidžiančios įvairias interpretacijas ir galimybę nusižengti“, – įsitikinęs alytiškis Vytautas Garbenčius, Kalėdų Senelio „pareigas“ einantis jau šeštus metus.

„Atsigriebsime kitąmet! Kalėdų Senelis savo amžiumi rizikos grupę viršija du kartus, todėl saugotis ir laikytis atstumo karantino laikotarpiu jam ypač svarbu“, – juokiasi  Vytautas ir prisipažįsta, jog gyvų susitikimų šiemet jam labai trūks – nėra nieko smagiau, kai Kalėdų rytą namuose tave pasitinka pusė giminės, kartu šoka, dainuoja ir eilėraščius deklamuoja ne tik vaikai, bet ir tėvai, seneliai.

Per šias šventes savo vaizdo skambučiais jis taip pat mėgins suburti visus šeimos narius, skambins iš netikėčiausių vietų, kartu su Snieguole žada išpildyti net ir įmantriausius užsakovų norus.

Ar prie ekranų darbuotis bus lengviau? Daugiau kaip dešimtmetį Kalėdų Senelio darbą dirbantis alytiškis Giedrius Griškevičius taip nemano – viso virtualaus pokalbio metu išlaikyti vaikų dėmesį ir įtraukti į veiklą per atstumą bus nemenkas iššūkis, tačiau „misija įmanoma“. Savo programą jis taip pat jau kruopščiai „šlifuoja“, žada ją papildyti ne tik armonikos, bet ir būgnų koncertu. Spintoje laukia ir naujas kostiumas!

Naujovių Kalėdų Seneliui Giedriui šiemet teko ieškoti ne tik savo programai, klientams be virtualaus pokalbio jis pasiūlė ir „stebuklingas“ dėžutes su Kalėdų Senelio laišku bei saldžiomis dovanomis, dar lėles Elfus su smagiomis užduotimis.

„Taip, šiemet šventės išties laukia kitokios, ramesnės, bet tikrai ne prastesnės. Kokią nuotaiką patys susikursime, tokią ir turėsime. Bendrausime kitaip, būdami namuose, bet bendrausime, o tai – svarbiausia“, – sako G. Griškevičius.

Kiek kainuos virtualus pokalbis su Kalėdų Seneliu? Anot portalo Dzūkijosveidas.lt pašnekovų, kaina priklausys nuo trukmės, vaikų skaičiaus bei skambučio dienos ir laiko. Individualaus skambučio šeimai kaina svyruoja nuo 20 iki 50 eurų, švietimo įstaigai ar grupei virtualus susitikimas su Kalėdų Seneliu atsieis kelis šimtus eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *