Etikos sargai nusprendė – Alytaus miesto tarybos narys pažeidė įstatymą

G. Andriuškevičius. Dzūkijosveidas.lt nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Gintautas Andriuškevičius pažeidė iki 2020-01-01 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti (3 straipsnio 1 dalies 2 punktas, 11 straipsnio 1 ir 2 dalys).

Pernai birželį valstybės politikas dalyvavo savivaldybės tarybos Investicijų, ekonomikos ir biudžeto komiteto posėdyje svarstant dėl negyvenamųjų patalpų Alytuje panaudos sutarčių pratęsimo. Viena iš jų sudaryta su asociacija „MMA“, kuriai vadovauja G. Andriuškevičiui artimas asmuo. Valstybės politikas dalyvavo klausimo svarstymo procedūroje ir savo poziciją išreiškė balsuodamas. VTEK neturi duomenų, kad G. Andriuškevičius būtų nusišalinęs.

Atsižvelgusi į tiriant nustatytas aplinkybes, VTEK siūlo Alytaus miesto savivaldybės merui imtis prevencinių priemonių užkertant kelią teisės aktų pažeidimams ateityje. Tarybos nariams būtina priminti apie interesų konflikto grėsmę ir paskatinti juos nusišalinti nuo tokių sprendimų rengimo, svarstymo, priėmimo procedūrų. Dėl nusišalinimų kiekvienu atveju būtina spręsti atskirai, vertinant visas pateiktas, interesų konfliktą galinčias lemti aplinkybes.

VTEK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *