Netoli Alytaus užsiliepsnojo dujų cisterna

Dzukijosveidas.lt nuotrauka.

Bendrasis pagalbos centras šiandien po 13 valandos gavo pranešimą apie tai, kad Alytaus r. sav., Punios sen., Panemuninkėlių k., Normandijos-Nemuno gatvėje dega vilkikas su dujų cisterna.

Į įvykio vietą išsiųstos gausios Alytaus PGT priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Šiuo metu kelias yra uždarytas. Dirba septyni ugniagesių ekipažai. Šalia degančios dujų cisternos stovi dar trys vilkikai su dujų cisternomis.

PAPILDYTA.

Kaip naujienų portalą „Dzūkijos veidas“ informavo Alytaus PGT vyresnysis inspektorius Povilas Armanavičius, dega dujų paskirstymo automobilinė stotis.

„Kaip suprantu, ši stotis atvežama ant vilkiko puspriekabės. Šalia stovi dar vienas panašus agregatas. Už dešimties metrų stovi automobilinės dujų cisternos, kurios, tikėtina, yra su dujomis. Vyksta gesinimo ir cisternų vėsinimo darbai. Sprogimo tikimybė tikrai yra, nes liepsnos yra netoli dujų cisternų“, – pasakojo P. Armanavičius.

Kol kas nėra žinoma kilusio gaisro  priežastis, tačiau čia dalis Alytaus miesto aprūpinama dujomis, todėl galimas scenarijus, kad Pirmasis Alytus kurį laiką gali be dujų.

Alytaus rajono savivaldybė išplatino pranešimą spaudai, kuriame paaiškinama, kad Lietuvos bendrovės „Ambergrid“ užsakymu lenkų įmonė „Duon“ šiomis dienomis Alytuje atlieka laikiną dujų tiekimą. Jau vakar rytą Panemuninkėlių ir aplinkinių kaimų gyventojai domėjosi, ką šiauriniame miesto apvažiavime, Pirmajame Alytuje, veikia galingi dujovežiai iš Lenkijos?

Įmonės atstovai, teikdami komentarus žiniasklaidai, vakar ramino, kad nuotraukose matomas tarsi rūkas yra ne dujos, ne dujų nuotėkis, o esą tik sušalęs oras, jo garai, kurie atsirado pildant talpas Alytuje. Pasak įmonės „Duon“ logistikos specialistės Malgorzatos Bilskos, suskystintų gamtinių dujų temperatūra siekia apie minus 160 laipsnių šalčio, tad į talpas Pirmajame Alytuje pradėjus pildyti dujas išsiskyrė garai, kurių galbūt yra daugiau negu įprasta, nes oras drėgnas.

Deja, šiandien paaiškėjo, kad gaisras kilo būtent dujų pildymo vietoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *