Garažų Kalniškės gatvėje iki kitų metų vasaros neliks

Alytaus miesto savivaldybei pasirašius sutartį su bendrove „Ekonovus“, iki kitų metų vasaros vidurio turi būti sutvarkyta buvusių garažų Alytaus Kalniškės gatvėje teritorija.

Sutartyje įmonė įsipareigojo iki 2021 m. liepos mėnesio išardyti likusius laikinuosius garažus, jų pamatus, užlyginti garažų duobes, kad nekiltų pavojus žmonėms, o teritorijoje esančias atliekas surinkti ir išvežti. Sutartyje taip pat numatyta, kad visos surinktos atliekos turi būti rūšiuojamos ir priduodamos atliekų tvarkytojams.

Keli šimtai laikinųjų statinių, vadinamųjų metalinių garažų, Kalniškės gatvėje daug metų stovėjo ant valstybei priklausančios žemės. Pernai ši teritorija palaipsniui pradėta tvarkyti, siekiant ją atlaisvinti. Alytaus miesto savivaldybės administracija ne kartą ragino savininkus, kad nusikeltų  garažus. Didesnė dalis savininkų taip ir padarė.

Laikinieji metaliniai garažai nelaikomi statiniais, jie yra kilnojamieji daiktai ir, atsiradus poreikiui, privalo būti nukelti. Kalniškės g. esančios valstybinės žemės teritorijos dalies nuosavybės teise suformuoti sklypai bus grąžinti buvusiems žemės sklypų savininkams, kita dalis žemės bus pritaikyta savivaldybės reikmėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *