Administracijos direktorius J. Krasnickas: „Alytiškiai, prašau saugokite save ir kitus“

J. Krasnickas. Dzūkijosveidas.lt nuotr.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Jurgis Krasnickas kreipiasi į Alytaus mieste veikiančių prekybos centrų vadovus, parduotuvių ir turgaviečių savininkus ir administratorius, verslo ir pramonės įmonių savininkus bei vadovus, savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovus, prašydamas tinkamai užtikrinti Vyriausybės nutarime dėl karantino paskelbimo Lietuvoje numatytas priemones.

„Mieste situacija, lyginant su pavasarį buvusio viruso paplitimu, šiuo metu yra gerokai prastesnė. Ir užsikrėtimų, ir sergančių asmenų gerokai daugiau. Tačiau akivaizdu, kad didesnėse žmonių susibūrimo vietose – prekybos centruose, ir viename, ir kitame miesto turguje – galima pamatyti, kad ir kaukės dažnai atsainiai nešiojamos, ir atstumų vienas tarp kito žmonės nenori ir nebesistengia laikytis. Nuoširdžiai prašau visų ir patiems saugotis, ir saugoti kitus“, – ragina Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

J. Krasnicko teigimu, labai svarbu, kad iš esmės pavyko apmaldyti viruso plitimą židiniuose, tačiau visiems kartu reikia pasistengti, kad kuo mažiau būtų naujų gydymo ir socialinės priežiūros įstaigų, mokyklų ir darželių, įmonių ir aptarnavimo srities užkrato atvejų.

„Viruso paplitimas ne tik kelia pavojų sveikatai galimomis komplikacijomis, tačiau ir itin įtakoja ekonominius rodiklius. Mažėjant įmonių gamybos apimtims dėl susirgusių ir izoliuotis turinčių darbuotojų, dėl prastovų mažesnė dalis gyventojų pajamų mokesčio lėšų pasiekia ir Alytaus miesto savivaldybės biudžetą. Turime visi suprasti, kad prievolė laikytis atitinkamų nurodymų arba nenoras tai daryti nėra tik vieno asmens interesas, bet yra svarbi dėl bendro visuomenės intereso – kad virusas „neįveiktų“ miesto gydymo įstaigų, nesustabdytų verslo įmonių, kad ekonominė ir finansinė pandemijos žala mūsų miesto bendruomenei būtų kuo mažesnė“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės direktorius J. Krasnickas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *