Per metus Alytuje, padedant savivaldybei, įsikurs beveik šimtas jaunų šeimų

Vis labiau prie namų prikaustant karantinui, kiekvienam labai svarbia vieta tampa būstas. Jame tenka  praleisti vis daugiau laiko. Alytuje jaunimas noriai naudojasi valstybės finansine paskata įsigyti pirmą būstą.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, šiais metais buvo patenkinti 74 asmenų prašymai ir jiems išduotos pažymos gauti subsidiją.

Vedėjos teigimu, parengti dar 10 šeimų, kurios yra pasiruošusios kurti gyvenimą Alytuje ir laukia eilėje, dokumentai. Dėl lengvatinio kredito gavimo ji yra bendra visoje Lietuvoje.

Alytaus miesto savivaldybė bene vienintelė Lietuvoje taip pat yra numačiusi papildomą dar 5 procentų paskolos subsidijos paramą šeimoms, kurios įsigijo būstą Alytaus mieste pasinaudoję valstybės finansine paskata ir kurių bent vienas jaunos šeimos narys yra gydytojas, mokytojas, informacinių technologijų specialistas, inžinierius ir turi darbo santykius Alytaus mieste.

Šiuo metu savivaldybės administracija yra gavusi  trijų tokių šeimų prašymus: mokytojos ir dviejų inžinierių.

„Už šią iniciatyvą esame sulaukę labai daug pagyrų iš  Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Alytaus pavyzdžiu bus siekiama pakeisti ir papildyti atitinkamus teisės aktus – tai iš tiesų svarbu, kad į konkretų miestą būtų pritraukiami jam reikalingų sričių specialistai, smagu, kad tokią mūsų iniciatyvą pastebėjo bei įvertino ir ministerija“, – sakė savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja A. Juonienė.

Pasak jos, net ir prasidėjus karantinui, šiuo metu sulaukiama po keliasdešimt skambučių iš jaunų šeimų, kurios domisi ir ieško galimybių gauti valstybės bei savivaldybės remiamą lengvatinį kreditą įsikurti ir gyventi Alytuje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *